Υπό πίεση και σήμερα το δολάριο

Κοντά στα 1,29 δολάρια το ευρώ
Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2004 10:50

ΝΕΟ ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου στον απόηχο των αποθαρρυντικών στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ το Δεκέμβριο.

Το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε παράλληλα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 7,5 ετών έναντι του ελβετικού φράγκου, ενώ χάνει έδαφος και έναντι της στερλίνας.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα η αμερικανική οικονομία δημιούργησε μόλις 1.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κατά 140.000 – 150.000.

Το γεγονός αυτό ενισχύει την άποψη ότι τα επιτόκια του δολαρίου θα παραμείνουν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 45 ετών καθιστώντας το αμερικανικό νόμισμα λιγότερο ελκυστικό.

Ώθηση στο ενιαίο νόμισμα έδωσε και η δήλωση του επικεφαλής οικονομολόγου της Μπούντεσμπανκ, Xέρμαν Ρέμσπεργκερ, ότι η σημαντική ισχυροποίηση του ευρώ δεν πρόκειται να υπονομεύσει την ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας.

Στις 10:29 (ώρα Ελλάδος), στη χρηματαγορά του Λονδίνου, η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο είχε διαμορφωθεί στα 1,2891 δολάρια έναντι 1,2818 δολαρίων αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν 1,2737 δολάρια ανά ευρώ.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται στις 13:00 (ώρα Ελλάδος) η ομιλία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, στο πλαίσιο της συνάντησης της ομάδας των Δέκα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα