Χρονοδιάγραμμα για συμφωνία αναμένεται από τη συνάντηση με Γιούνκερ

Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2015 16:38
UPD:16:46
INTIME NEWS/© European Union

Βρυξέλλες,

του Νίκου Μπέλλου

Η αποψινή συνάντηση Γιούνκερ - Τσίπρα δεν θα οδηγήσει σε αποφάσεις, αλλά πιθανότατα σε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών. Αυτό ανέφερε σήμερα στις Βρυξέλλες άριστα ενημερωμένη πηγή της Ευρωζώνης, που παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις.

«Εκτιμώ ότι στην αποψινή συνάντηση θα καθοριστεί η διαδικασία σχετικά με τις εργασίες των επόμενων ημερών σε όλα τα επίπεδα, ενώ ίσως τεθεί και ο χρονικός στόχος για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων», ανέφερε, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα υπάρξει μια συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών σε τεχνικό επίπεδο.

Διευκρίνισε ότι στο «τραπέζι» δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή μια ενιαία πρόταση, αλλά μια σειρά εγγράφων και προτάσεων που έχουν υποβληθεί απ’ όλες τις πλευρές.

Η ίδια πηγή δεν θεωρεί πιθανή τη σύγκληση έκτακτου Εurogroup για την Ελλάδα μέχρι το τέλος της βδομάδας, ενώ υπενθύμισε ότι η επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης έχει καθοριστεί για τις 18 Ιουνίου.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα