Η πρόταση των θεσμών -και όχι της Ελλάδας- βάση συζητήσεων για το Βερολίνο

Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2015 15:41
UPD:17:07
Reuters/THOMAS PETER

Η πρόταση των τριών θεσμών αποτελεί για το Βερολίνο τη σημαντική βάση των συζητήσεων, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ Μάρτιν Γέγκερ. Εκτίμησε μάλιστα ότι το ελληνικό κείμενο -το οποίο δεν έχει ακόμη δει- δεν θα είναι η τελευταία λύση του προβλήματος. 

«Δεν μπορώ εδώ να σχολιάσω κάτι, το οποίο δεν διαθέτω. Εάν, όμως, λάβω υπ' όψιν περιγραφές και σχόλια από την Αθήνα από κυβερνητικές πηγές, τότε έχω την εντύπωση ότι αυτή η λίστα δεν πρόκειται να είναι η τελευταία λύση του προβλήματος», είπε ο εκπρόσωπος.

Ωστόσο, όπως είπε, αυτό δεν είναι και τόσο σημαντικό, διότι τη Δευτέρα «λόγω του γεγονότος ότι η Ελλάδα εδώ και μήνες δεν παρουσίαζε τίποτα - οι τρεις θεσμοί συνεννοήθηκαν να υποβάλουν μια δική τους πρόταση».

Είναι αυτονόητο ότι μια πρόταση των Θεσμών θα λαμβάνει υπόψη και επιθυμίες της ελληνικής κυβερνησης επισήμανε υπογραμμίζοντας πάντως ότι υπάρχουν κάποιοι «αμετακίνητοι» όροι και στο τέλος «πρέπει να βγαίνει ο λογαριασμός».

Επανέλαβε ότι για την γερμανική κυβέρνηση δεν υπάρχει ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους. «Κούρεμα και παρόμοια θέματα δεν αποτελούν επιλογή για το μέλλον», είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτές οι συζητήσεις διεξάγονται και αυτή η πρόταση των τριών θεσμών θα είναι για εμάς η σημαντική βάση των συζητήσεων», κατέληξε ο Γέγκερ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα