Ισχυρή ανοδική αντίδραση στο Χ.Α.

Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2015 11:03
UPD:11:06
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με τον καλύτερο τρόπο υποδέχεται τις τελευταίες εξελίξεις προς μια συμφωνία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών το Χρηματιστήριο Αθηνών, καταγράφοντας σημαντικά κέρδη από το πρώτο λεπτό της συνεδρίασης.

Ειδικότερα, στις 11:02, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 2,39% στις 824,16 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 12,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει κέρδη 2,66% στις 247,27 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 5,37% στις 704,32 μονάδες.

Η αγορά παρακολουθεί με μεγάλες προσδοκίες τις διεργασίες ενόψει της σημερινής συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προκειμένου να συζητήσουν την πρόταση της κυβέρνησης για μια συμφωνία με τους εταίρους.

Στη σημερινή συνάντηση του Τσίπρα με τον Γιούνκερ θα συζητηθεί το συμβιβαστικό έγγραφο στο οποίο κατέληξαν προχθές το βράδυ ο τελευταίος, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός θα παρουσιάσει στον Γιούνκερ την πρόταση της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι επενδυτές ελπίζουν να σημειωθεί αποφασιστική πρόοδοος στις συζητήσεις. Εάν επιβεβαιωθεί κάποια προκαταρκτική συμφωνία, η επενδυτική ορατότητα, σύμφωνα με τους αναλυτές, θα βελτιωθεί σημαντικά, όπως και οι καταλύτες που ενδεχομένως θα επέτρεπαν μεγαλύτερη και ενεργότερη δραστηριοποίηση επενδυτών που τώρα παραμένουν σε ύφεση λόγω αβεβαιότητας.

Στο ταμπλό τώρα, η μετοχή της Εθνικής ξεχωρίζει, καθώς καταγράφει κέρδη 7,14% στα 1,20 ευρώ, ακολουθούν η Ελλάκτωρ και η Eurobank, οι οποίες σημειώνουν άνοδο 4,79%, η Alpha Bank είναι στο +4,69% και ο ΟΤΕ στο +3,92%. Κέρδη άνω του 3% σημειώνουν οι Grivalia, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo, ενώ άνω του 2% είναι τα κέρδη σε Motor Oil, Aegean, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και Ελληνικά Πετρέλαια.

Στον αντίποδα, η μετοχή του ΟΛΠ καταγράφει απώλειες 0,98%, η Βιοχαλκο είναι στο -0,40% κα η ΕΕΕ στο -0,26%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα