Υπό έλεγχο οι πιέσεις στο Χ.Α.

Τρίτη, 02 Ιουνίου 2015 13:56
UPD:14:00
INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Ασκήσεις ισορροπίας» κάνει το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο βρίσκεται σήμερα εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων και έντονης μεταβλητότητας, καθώς παρακολουθεί τις εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών.

Ειδικότερα, στις 13:55, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,67% στις 819,11 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 50 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 1,53% στις 245,83 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 2,56% στις 675,50 μονάδες.

Η αγορά παρακολουθεί τις «ανταλλαγές» δηλώσεων, δημοσιευμάτων και φημών σχετικά με την πρόοδο των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών, τηρώντας μια μετριοπαθή στάση αναμονής, ενώ προχωρά σε αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων προκειμένου να εξασφαλιστεί μια αμυντική γραμμή έναντι κάθε ενδεχόμενου.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές αποτιμούν τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου των εισηγμένων, το οποίο κρίνεται από τους αναλυτές αδύναμο. Το θετικό για τις διοικήσεις των επιχειρήσεων είναι ότι αυτή η περίοδος δεν είναι άγνωστη στην διαχείριση της. Ανάλογες συνθήκες είχαν καταγραφεί το 2012 και οι ενέργειες αντιµετώπισης µιας παρατεταµένης περιόδου χρηµατοοικονοµικής αβεβαιότητας έχουν πλέον κατηγοριοποιηθεί και κωδικοποιηθεί.

Όπως και να έχει οι ισχνές επιδόσεις του α’ τριµήνου για το σύνολο των εταιριών εξακολουθούν να βάζουν ένα θέµα περιορισµένου πλήθους επιλογών σε µετοχές.

Στο ταμπλό, η Τέρνα Ενεργειακή υποχωρεί κατά 4,86%, η Alpha Bank είναι στο -4,19%, ενώ άνω του 3% είναι οι απώλειες σε Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ και Folli Follie. Απώλειες που ξεπερνούν το 2% καταγράφουν οι Jumbo, Λαμδα, ΕΕΕ, Πειραιώς, ενώ άνω του 1% είναι οι απώλειες σε Motor Oil, Εθνική και ΟΠΑΠ.

Στον αντίποδα, η ΓΕΚ Τέρνα ενισχύεται κατά 5,85%, η ΔΕΗ είναι στο +5,26%, στο +2% η Μυτιληναίος και ο ΟΛΠ και στο +1,8% η Grivalia.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα