«Τεχνικό κείμενο» της Κομισιόν επεξεργάζεται η «πενταμερής»

Τρίτη, 02 Ιουνίου 2015 01:05
UPD:01:10
EPA/MAURIZIO GAMBARINI

Πάνω σε ένα “τεχνικό” κείμενο που καταρτίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικεντρώνονται οι συνομιλίες στο Βερολίνο, αυτήν την ώρα, με την Κομισιόν να καταβάλει σημαντικές προσπάθειες ώστε να υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ όλων των πλευρών, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται οι Financial Times.

Υπενθυμίζεται ότι αυτήν την ώρα, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και ο  πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, συνεδριάζουν στο Βερολίνο, παρουσία της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Η Κομισιόν δείχνει να τηρεί μια συμβιβαστική στάση, ενώ εμφανίζεται κατά της πρότασης να δοθεί κάποιας μορφής τελεσιγράφου στην Αθήνα. Μάλιστα, η πρόταση θα είναι ένα περίγραμμα συμφωνίας, που θα υποβληθεί στον Αλέξη Τσίπρα, με στόχο να υπάρξει μια “γρήγορη αντίδραση".

Οι πηγές των FT αναφέρουν ότι δεν υπήρξαν νέες παραχωρήσεις προς την Αθήνα στο έγγραφο της Επιτροπής. Μάλλον, επρόκειτο για διευκρινίσεις στις βασικές αρχές των πιστωτών, προκειμένου να υπάρξε μια συμφωνία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα