Μεγάλη άνοδος των τραπεζικών μετοχών στο Χ.Α.

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2004 15:01
UPD:15:05

H πορεία του τραπεζικού δείκτη έως αυτή την ώρα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ κέρδη καταγράφουν αυτή την ώρα οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου συμβάλλοντας στην περαιτέρω άνοδο του βασικού χρηματιστηριακού δείκτη.

Παράγοντες της αγοράς αποδίδουν το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για τις εν λόγω μετοχές σε φήμες περί επικείμενων συμφωνιών.

Οι μετοχές της Εμπορικής και της Alpha Bank ενισχύονται κατά 5,33% και 3,16% αντιστοίχως. Ο τίτλος της Εθνικής σημειώνει άνοδο 1,85%.

Ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών έχει διαμορφωθεί αυτή την ώρα (14:56) στις 2.470,49 μονάδες αυξημένος κατά 0,99% με την αξία των συναλλαγών στα 187 εκατομμύρια ευρώ.

Ο δείκτης των τραπεζών ενισχύεται κατά 1,60% και έχει φθάσει τις 4.694,44 μονάδες. Τα συνολικά του κέρδη από τις 17/1/2003 αγγίζουν το 85%.

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, Θεόδωρος Καρατζάς, εξέφρασε την εκτίμηση ότι - στη βάση της βελτιούμενης κερδοφορίας της Εθνικής - υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης της μετοχική της τιμής.

Ο κ. Καρατζάς προέβλεψε παράλληλα τη διατήρηση υψηλών ρυθμών πιστωτικής επέκτασης στην Ελλάδα και κατά τη διάρκεια του 2004.

Ο διοικητής της Εθνικής επισήμανε επίσης ότι στην εγχώρια χρηματο-πιστωτική αγορά ενυπάρχουν ακόμα περιθώρια μεγαλύτερης συγκέντρωσης «προφανώς μέσω νέων εξαγορών και συγχωνεύσεων». Η συγκυρία αυτή συνδυάζεται με τα επεκτατικά σχέδια των ελληνικών τραπεζών στο εξωτερικό, καθώς η ελληνική τραπεζική αγορά αποδεικνύεται «συγκριτικά μικρή» για τα δεδομένα που θέτει η παγκοσμιοποιημένη αγορά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα