Κονστάνσιο: Εργαζόμαστε με βάση την υπόθεση ότι δεν θα υπάρξει Grexit

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015 14:37
UPD:14:39
REUTERS/SRDJAN ZIVULOVIC

«Η κατάσταση της οικονομικής σταθερότητας έχει βελτιωθεί» τους έξι τελευταίους μήνες, σε μια ένδειξη ότι «η πολιτική μας καρποφορεί», υπογράμμισε ο Κονστάνσιο (φωτ. αρχείου) κατά την παρουσίαση της έκθεσης της κεντρικής τράπεζας.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) εργάζεται με βάση την υπόθεση ότι η Ελλάδα δεν θα φύγει από την Ευρωζώνη, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Βίτορ Κονστάνσιο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη δημοσιοποίηση της εξαμηνιαίας έκθεσης της ΕΚΤ για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα, ο Κονστάνσιο είπε ότι οι ελληνικές τράπεζες συνεχίζουν να θεωρούνται «φερέγγυες» και ότι μια αθέτηση πληρωμών δανείων από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης δεν σημαίνει αυτομάτως ότι οι τράπεζες καθίστανται αφερέγγυες.

«Εργαζόμαστε με βάση την υπόθεση ότι δεν θα συμβεί ένα Grexit», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ.

Νωρίτερα σήμερα, η ΕΚΤ είχε εκφράσει την ικανοποίησή της για την ενίσχυση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην Ευρωζώνη κατά τους τελευταίους μήνες, αλλά προειδοποίησε για τους κινδύνους που δημιουργούνται από το γεγονός ότι η ανάπτυξη παραμένει ασθενής στην περιοχή, καθώς και από την Ελλάδα.

«Η κατάσταση της οικονομικής σταθερότητας έχει βελτιωθεί» τους έξι τελευταίους μήνες, σε μια ένδειξη ότι «η πολιτική μας καρποφορεί», υπογράμμισε ο Κονστάνσιο κατά την παρουσίαση της έκθεσης της κεντρικής τράπεζας.

«Παρά τις ενδείξεις για μια βελτίωση των οικονομικών συνθηκών, ο κίνδυνος από το γεγονός ότι η ονομαστική ανάπτυξη παραμένει ασθενής εξακολουθεί να αποτελεί μια πρόκληση για την οικονομική σταθερότητα στην Ευρωζώνη», προειδοποιεί η έκθεση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα