Κομισιόν: Υπάρχουν ακόμη ανοικτά θέματα

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015 13:28
UPD:13:44
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Βρυξέλλες,

του Νίκου Μπέλλου

Οι εργασίες στο Βrussels Group συνεχίζονται και υπάρχουν ακόμη ανοικτά θέματα που πρέπει να επιλυθούν, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανίκα Μπράιχαρντ, αναφερόμενη στις δια ζώσης διαπραγματεύσεις των εκπροσώπων των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης.

Απαντώντας σε ερώτηση, αν έχει αρχίσει να καταγράφεται η συμφωνία, η εκπρόσωπος, αφού ανέφερε ότι οι εργασίες στο Βrussels Group ξεκίνησαν χθες με καθυστέρηση λόγω των προβλήματος στην εναέρια κυκλοφορία στο Βέλγιο και την αργοπορημένη αύξηση της ελληνικής αποστολής, επεσήμανε ότι έχουμε ακόμη ανοικτά θέματα να επιλύσουμε πριν υπάρξει οποιαδήποτε ανακοίνωση.

Αναφορικά με τα ανοικτά θέματα παρέπεμψε στην προχθεσινή συνέντευξη του κ. Γιούνκερ στο γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ, αλλά και στη χθεσινή δήλωση του αντιπροέδρου της Κομισιόν για το ευρώ Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος τα είχε προσδιορίσει. Πρόκειται για τους δημοσιονομικούς στόχους, το πρωτογενές πλεόνασμα, καθώς και θέματα που σχετίζονται με τις μεταρρυθμίσεις των συντάξεων και τους δημόσιους υπάλληλους.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα