Κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στο Χ.Α.

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015 13:26
UPD:13:28
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

=

Άρδην έχει αλλάξει το κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών αυτήν την ώρα, με την αγορά να επηρεάζεται από τη ροή των πληροφοριών που έρχεται από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών.

Ειδικότερα, στις 13:27, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 1,16% στις 841,96 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 49 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 1,04% στις 253,85 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 0,46% στις 703,49 μονάδες.

Σύμφωνα με τον Νίκο Σακαρέλη της Wealth Financial Services, η αγορά κινείται, τις τελευταίες ημέρες, αναμένοντας τα νέα από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ "Brussels group" και Ελληνικής Κυβέρνησης.

Αν η αγορά συνεχίσει με χαμηλούς όγκους, οι ροές θα επιδράσουν καταλυτικά σε ορισμένες μετοχές και πιθανόν να δημιουργηθούν βραχυπρόθεσμες ευκαιρίες, συνηθισμένο φαινόμενο σε αναδιαρθρώσεις δεικτών (indices rebalancing).

Σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, η αγορά θα σταθμίσει τα αποτελέσματα των εισηγμένων εταιρειών α τριμήνου, στα οποία θα έχει αποτυπωθεί η πολιτική αβεβαιότητα των διαπραγματεύσεων. Παράλληλα μέχρι την Παρασκευή θα έχουν ολοκληρωθεί και οι ροές από την αναδιάρθρωση δεικτών MSCI.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί εδώ ότι σε δυο συνεδριάσεις ως το τέλος του μήνα είναι απαραίτητο να προβούν οι θεσμικοί σε κινήσεις που προκαλούν οι αναδιαρθρώσεις ορισμένων δεικτών MSCI. Αν όμως η αγορά παραμείνει αβαθής θα γίνει πολύ αισθητή η εκροή και εισροή κεφαλαίων από το  indices rebalancing.

Στο ταμπλό, αρνητικές πρωταγωνίστριες είναι οι μετοχές της Ελλάκτωρ και της ΓΕΚ Τέρνα, οι οποίες υποχωρούν κατά 4,79% και κατά 4,19% αντίστοιχα. Επίσης, η ΔΕΗ υποχωρεί κατά 3,97%, μετά τα χειρότερα του αναμενομένου αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του έτους. Απώλειες άνω του 2% σημειώνουν οι μετοχές των ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ και Jumbo.

Στον αντίποδα, η Alpha Bank ενισχύεται κατά 1,81%, η Πειραιώς κερδίζει 1,68% και η Eurobank είναι στο +1,33%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι μετοχές των Grivalia, ΜΕΤΚΑ και Folli Follie.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα