Ντομπρόβσκις: Δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο σημείο συγγραφής συμφωνίας

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015 19:41
UPD:19:50
REUTERS/FRANCOIS LENOIR

Γίνονται εντατικές διαβουλεύσεις προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία (staff level agreement), αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί, ανέφερε ο κ. Ντομπρόβσκις (φωτ. αρχείου).

Η Ελλάδα και οι διεθνείς πιστωτές της δεν φτάσει ακόμη στο σημείο συγγραφής μιας συμφωνίας, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν της Κομισιόν για το ευρώ Βάλντις Ντομπρόβσκις, σχολιάζοντας σχετική αναφορά ελληνικών κυβερνητικών πηγών.

Νωρίτερα, ελληνικές κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι στο Brussels Group σήμερα ξεκινούν οι διαδικασίες συγγραφής της συμφωνίας, ενώ σημείωσαν ότι θα υπάρχει διαρκής επικοινωνία του Πρωθυπουργού με ηγέτες ώστε να διευκολυνθεί η επίτευξη συμφωνίας. 

Γίνονται εντατικές διαβουλεύσεις προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία (staff level agreement), αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί, ανέφερε ο κ. Ντομπρόβσκις.

Ο νέος γύρος διαβουλεύσεων στο Brussels Group στις Βρυξέλλες άρχισε το απόγευμα με καθυστέρηση, λόγω τεχνικού προβλήματος στα βελγικά αεροδρόμια που εμπόδισε την προσγείωση του αεροπλάνου στο οποίο επέβαινε η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα.

Σύμφωνα με ελληνικές πηγές, από σήμερα οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών εισέρχονται στη φάση συγγραφής της συμφωνίας, η οποία καλώς εχόντων των πραγμάτων θα πρέπει να έχει επιτευχθεί ως τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι τη βασική ευθύνη της συγγραφής την έχουν οι επικεφαλής της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας από την Αθήνα.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, έχει επιτευχθεί πρόοδος, αλλά υπάρχουν ακόμα αρκετά ζητήματα ανοιχτά.

Τα πιο σημαντικά εξ' αυτών, όπως είπε το πρωί σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, είναι οι δημοσιονομικοί στόχοι, το πρωτογενές πλεόνασμα και το συνταξιοδοτικό.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα