Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2004 10:16

ME KEΡΔΗ άνοιξαν σήμερα οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη στον απόηχο των ικανοποιητικών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/01/16/864498.htm , που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, και της συνακόλουθης ανόδου της Wall Street http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/01/16/864502.htm .

Θετικά επιδρούν στην επενδυτική ψυχολογία τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα του αμερικανικού κολοσσού IBM http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/01/16/864535.htm και των επίσης αμερικανικών Sun Microsystems και Juniper Networks, καθώς και η περαιτέρω εξασθένηση του ευρώ έναντι του δολαρίου (έπεσε κάτω από τα 1,26 δολάρια) που δίνει ανάσα στις εξαγωγικές εταιρείες της Ευρώπης.

Στα παραπάνω πρέπει να προστεθούν και οι καθησυχαστικές δηλώσεις εκπροσώπων της Adecco σχετικά με τα λογιστικά προβλήματα που ανέκυψαν σε επιχειρήσεις της στη Βόρειο Αμερική. Η διοίκηση της ελβετικής εταιρείας θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 14:00 (ώρα Ελλάδος).

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 άνοιξε στις 4.465,1 μονάδες αυξημένος κατά 0,2%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.626,97 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,4% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.097,9 μονάδες με κέρδη 0,7%.

Έντονη κινητικότητα παρουσιάζει και σήμερα ο κλάδος των γερμανικών τραπεζών, καθώς εντείνονται οι φήμες περί εξαγορών και συγχωνεύσεων. Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας “Financial Times”, υπήρξε διερευνητική επαφή μεταξύ της Commerzbank και της HypoVereinsBank, προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο συγχώνευσης των δραστηριοτήτων τους. Η HypoVereinsBank, ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, απέρριψε την πρόταση.

Οι μετοχές των γερμανικών τραπεζών σημείωσαν σημαντική άνοδο στη χθεσινή συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές εξέλαβαν την εξαγορά της Bank One από την J. P. Morgan Chase ως προάγγελο νέων εξαγορών και συγχωνεύσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα