Κάτω από τα 1,25 δολάρια το ευρώ

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2004 11:20
UPD:11:31

ΠΤΩΤΙΚΑ για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου έχοντας υποχωρήσει κάτω από το επίπεδο των 1,25 δολαρίων για πρώτη φορά από την αρχή του έτους.

Η πτώση του ενιαίου νομίσματος αποδίδεται στις φραστικές παρεμβάσεις αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με τελευταία τη δήλωση του επικεφαλής οικονομολόγου της τράπεζας, Ότμαρ Ίσιγκ, ότι η ΕΚΤ ανησυχεί για τις μεγάλες διακυμάνσεις της ισοτιμίας του ευρώ.

Γαλλία και Γερμανία συμφώνησαν χθες να ζητήσουν από τον Ομιλο των Επτά βιομηχανικών κρατών, που συνεδριάζει τον επόμενο μήνα στη Φλόριντα των ΗΠΑ, να συζητήσουν το θέμα του ευρώ. Αναλυτές εκτιμούν πως το θέμα του εξασθενημένου δολαρίου θα κυριαρχήσει στις συζητήσεις της συνόδου.

Από την άλλη πλευρά, ώθηση στο αμερικανικό νόμισμα δίνουν τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/01/16/864498.htm και η συνακόλουθη άνοδος της Wall Street.

Στις 11:04 (ώρα Ελλάδος), στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, το ευρώ ισοδυναμούσε με 1,2494 δολάρια έναντι 1,2578 δολαρίων αργά χθες το βράδυ.

Σε εβδομαδιαία βάση, το ευρώ υποχωρεί κατά 2,5% έναντι του δολαρίου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Αύγουστο του 2003.

Η χθεσινή ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν 1,2635 δολάρια ανά ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα