Boots Group Plc : 4,1% αύξηση των πωλήσεων το γ' τρίμηνο

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2004 11:37

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό τουλάχιστον 4,1% σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο της χρήσης οι πωλήσεις της μεγαλύτερης αλυσίδας καταστημάτων με φάρμακα και με είδη προσωπικής υγιεινής της Βρετανίας, Boots Group Plc., μετά την αύξηση των πωλήσεων σε αρώματα και κολώνιες την περίοδο των Χριστουγέννων.

Οι συνολικές πωλήσεις της Boots the Chemist, η οποία συνεισφέρει κατά περίπου 80% στα κέρδη της εταιρείας, αυξήθηκαν σε ποσοστό 5,4% το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον επικεφαλής της, Richard Baker σε συνέντευξη που παραχώρησε στους δημοσιογράφους.

«Η Boots έχει μια ιδιαίτερα καλή θέση», ανέφερε ο Andy Brough ο οποίος διαχειρίζεται περίπου πέντε δισ. δολ. σε μετοχές με την Schroder Investment Management στο Λονδίνο, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Bloomberg News, συμπληρώνοντας : «Ο κόσμος θέλει να ξοδέψει περισσότερα για καλλυντικά και για είδη προσωπικής υγιεινής και η Boots είναι ένα πολύ ισχυρό όνομα σε αυτήν την αγορά».

Χθες η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα μειώσει κατά 900 ανθρώπους το προσωπικό της στα κεντρικά της γραφεία μέσα στο επόμενο εξάμηνο, προκειμένου να εξοικονομήσει κεφάλαια για να μπορέσει να μειώσει τις τιμές και να ανακαινίσει τα καταστήματά της. Αυτόν το μήνα, η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, Tesco Plc, ανακοίνωσε ότι θα μειώσεις τις τιμές σε συνολικά 600 προϊόντα (καλλυντικά και είδη προσωπικής υγιεινής) σε ποσοστό που θα κυμανθεί περίπου στο 8%.

Οι μετοχές της Boots κέρδιζαν 22,5 πένες, ποσοστό 3,4%, φθάνοντας στις 680 πένες η μία στις 8:15' π.μ. στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, τοπική ώρα. Το τελευταίο δωδεκάμηνο οι μετοχές της κέρδισαν συνολικά ποσοστό 25%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα