Intracom: Σύμβαση 1,8 εκατ. ευρώ με Ναυπηγεία Ελευσίνας

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2004 14:20

ΣΥΜΒΑΣΗ ύψους 1,8 εκατ. ευρώ με τις Ναυπηγικές και Βιομηχανικές Επιχειρήσεις Ελευσίνας υπέγραψε η Intracom. Το έργο αφορά στον εκσυγχρονισμό του συστήματος επικοινωνιών των σκαφών κατευθυνόμενων βλημάτων τύπου «Combattante III» του Πολεμικού Ναυτικού.

Στο πλαίσιο της εν λόγω σύμβασης η Intracom ανέλαβε την κατασκευή και εγκατάσταση νέου επικοινωνιακού συστήματος προηγμένης τεχνολογίας (WISPR Net), το οποίο παρέχει προηγμένες λειτουργίες ενδοεπικοινωνίας και υποστηρίζει τον έλεγχο των τακτικών επικοινωνιακών υποσυστημάτων.

Το WISPR Net έχει αναπτυχθεί εξ ολοκλήρου από την Intracom ως ένα καινοτόμο ψηφιακό τηλεπικοινωνιακό σύστημα για πολεμικά πλοία. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, οι τεχνολογίες αιχμής που χρησιμοποιούνται παρέχουν ασφάλεια, αξιοπιστία, επεκτασιμότητα και ευκολία αναβάθμισης, ενώ παράλληλα το WISPR Net μπορεί να αποτελέσει την επικοινωνιακή βάση για την υλοποίηση ενός συστήματος Διοίκησης, Ελέγχου και Επικοινωνιών (C4I).

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ήδη επιλέξει και χρησιμοποιούν την τεχνολογία WISPR σε συστήματα επικοινωνιών ξηράς, ενώ έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον από μεγάλους οίκους του εξωτερικού για την ενσωμάτωση των προϊόντων της Intracom σε σύνθετα οπλικά συστήματα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΝΤΚΑ



Σχολιασμένα