Infineon : Κέρδη υψηλότερα των προβλέψεων το α' τρίμηνο

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2004 09:37

ΚΕΡΔΗ το πρώτο τρίμηνο της οικονομικής της χρήσης, έναντι ζημιών πέρυσι, εμφάνισε η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία παραγωγής ημιαγωγών της Ευρώπης, Infineon Technologies AG, καθώς ευνοήθηκε από τη μείωση του κόστους λειτουργίας της και την αύξηση της τιμής των chip.

Τα καθαρά της κέρδη το τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο, ανήλθαν σε 34 εκατ. ευρώ (42 εκατ. δολ.) ή πέντε σεντς ανά μετοχή, μετά από ζημίες 40 εκατ. ευρώ ή έξι σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της θα ανήρχοντο στα 27 εκατ. ευρώ. Αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 13% εμφάνισαν τα έσοδά της, φθάνοντας στο 1,62 δισ. ευρώ σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Ο επικεφαλής της εταιρείας, Ulrich Schumacher, βασίζεται στην αυξημένη ζήτηση chip για κινητά τηλέφωνα και κομπιούτερ, καθώς και στην αύξηση των δαπανών για τη δημιουργία δικτύων κινητής τηλεφωνίας σε συνδυασμό με τη μείωση του κόστους λειτουργίας, επιδικώκοντας να βελτιώσει με κάθε τρόπο την αρνητική επίδραση της υποχώρησης του δολαρίου έναντι του ευρώ. Το ευρώ βρίσκεται 17% υψηλότερα έναντι του αμερικανικού νομίσματος απ' ό,τι ένα χρόνο πριν, καθιστώντας τα ευρωπαϊκά καταναλωτικά αγαθά ακριβότερα στις ΗΠΑ.

«Ολοι οι δείκτες δείχνουν ότι τελικά η βιομηχανία των ημιαγωγών βελτιώνεται», ανέφερε ο Schumacher στη δήλωσή του, συμπληρώνοντας : «Η χειρότερη κρίση που έζησε ποτέ ο εν λόγω κλάδος φαίνεται ότι έχει περάσει».

Οι φορτώσεις προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 12% το τέταρτο τρίμηνο, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Gartner Inc., την εβδομάδα που πέρασε. Η μείωση της ζήτησης των memory chip την τελευταία τριετία, υποχρέωσε την Infineon να μειώσει το προσωπικό της κατά 5.000 ανθρώπους και να περικόψει τις επενδύσεις της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα