Πάνω από τις 2.500 μονάδες ο Γ.Δ.

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2004 11:23

ΑΝΟΔΙΚΕΣ τάσεις επικρατούν από την έναρξη της συνεδρίασης στη Σοφοκλέους, όπως και στις υπόλοιπες χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης.

Ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών ενισχύεται αυτή την ώρα (11:13) κατά 0,49% και έχει διαμορφωθεί στις 2.507,06 μονάδες.

Ο τζίρος φθάνει τα 15,7 εκατομμύρια ευρώ χωρίς να έχουν γίνει προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Από το σύνολο των μετοχών που έχουν αλλάξει χέρια 151 σημειώνουν άνοδο, 33 υποχωρούν και 51 παραμένουν αμετάβλητες.

Όλοι οι κλαδικοί δείκτες κινούνται ανοδικά με εξαίρεση του δείκτες διυλιστηρίων και επενδύσεων, οι οποίοι υποχωρούν κατά 0,12% και 0,68% αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη άνοδο (1,92%) σημειώνει ο δείκτης πληροφορικής και ακολουθεί ο κλωστοϋφαντουργικός (1,68%).

Ο δείκτης των τηλεπικοινωνιών ενισχύεται κατά 0,37% με τη μετοχή της Cosmote να σημειώνει άνοδο κατά 1,59%.

Αντιθέτως, ο ΟΤΕ υποχωρεί κατά 0,49% στον απόηχο της είδησης ότι η γενική συνέλευση της Cosmorom αποφάσισε να προσλάβει χρηματοοικονομικό σύμβουλο που θα αναλάβει να αποτιμήσει την αξία της CosmoRom.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η λύση που προωθείται για να λήξει η υπόθεση της CosmoRom για τον ΟΤΕ, είναι η πώληση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

Το πιο βασικό περιουσιακό στοιχείο της CosmoRom δεν είναι άλλο από την άδεια ανάπτυξης του δικτύου κινητής τηλεφωνίας στη Ρουμανία. Στελέχη του ελληνικού οργανισμού υποστηρίζουν, πάντως, ότι ήδη έχει βρεθεί ενδιαφερόμενος για να συμμετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο της ρουμανικής εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα