Alstom SA : 40% αύξηση των παραγγελιών το γ' τρίμηνο

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2004 11:27

ΑΥΞΗΣΗ της τάξης του 40% σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης, οι παραγγελίες της γαλλικής βιομηχανίας Alstom SA, η οποία διέφυγε της πτώχευσης αφού υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο μετά από τρία και πλέον χρόνια, για να κατασκευάσει τις τουρμπίνες της, GT26.

Οι παραγγελίες αναρριχήθηκαν στα 4,65 δισ. ευρώ (5,77 δισ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, από παραγγελίες ύψους 3,3 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

Aυτό, ήταν το πρώτο συμβόλαιο μέσα σε τρία χρόνια για την κατασκευή της μεγαλύτερης τουρμπίνας υγραερίου στον κόσμο. Οι παραγγελίες εξανεμίστηκαν μετά τον εντοπισμό λάθους στον σχεδιασμό τους, το οποίο κόστισε τέσσερα δισ. ευρώ, οδηγώντας την Alstom στα πρόθυρα της χρεωκοπίας.

«Αυτή είναι η πρώτη πώληση μετά τα προβλήματα που είχαμε με τις συγκεκριμένες τουρμπίνες», ανέφερε ο επικεφαλής της, Patrick Kron, σε γραπτή του δήλωση, συμπληρώνοντας : «Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει την επάνοδό μας στην αγορά με ανταγωνιστικό προϊόν».

Σημειώνεται ότι η γαλλική κυβέρνηση επιχορήγησε με 8,2 δισ. ευρώ την εταιρεία, μετά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε. Ο Kron ελπίζει ότι η αναδιάρθρωσή της θα βοηθήσει στην αναβίωση της εμπιστοσύνης τόσο των πελατών όσο και των επενδυτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα