Μικρή άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2004 10:13

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται και σήμερα οι περισσότεροι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων έπειτα από τα ενθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα μεγάλων εισηγμένων εταιρειών.

Σήμερα ήταν η σειρά της ιαπωνικής Mitsubishi Electric να εκφράσει την αισιοδοξία της για τις προοπτικές κερδοφορίας της στο τρέχον έτος, ενώ αισιόδοξοι εμφανίζονται οι αναλυτές για τα αποτελέσματα μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων που θα ανακοινωθούν σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ημέρας θα δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου των εταιρειών Johnson & Johnson, General Motors, Citigroup, 3M και Motorola.

Σε ό,τι αφορά το χώρο της οικονομίας, στις 12 μ. (ώρα Ελλάδος), θα ανακοινωθεί στη Γερμανία ο δείκτης του ινστιτούτου οικονομικών ερευνών ZEW, ο οποίος αποτυπώνει τις προσδοκίες αναλυτών και θεσμικών επενδυτών για τις προοπτικές της γερμανικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών, ο παραπάνω δείκτης υποχώρησε στο 73 τον Ιανουάριο από 73,4 το Δεκέμβριο κυρίως λόγω των ανησυχιών για τις επιπτώσεις του ισχυρού ευρώ στις γερμανικές εξαγωγές.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ο δείκτης FTSE 100 άνοιξε στις 4.525,2 μονάδες αυξημένος κατά 0,2%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.687,2 μονάδες οριακά μειωμένος κατά 0,1% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.145,4 μονάδες με κέρδη 0,22%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα