Air Liquide : 2,68 δισ. ευρώ για την εξαγορά τμημάτων της Messer

Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2004 10:27

ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά των παραρτημάτων της Messer Griesheim GmbH, εταιρείας συστημάτων κοπής για τη βιομηχανία μετάλλων, στη Βρετανία, τις ΗΠΑ και τη Γερμανία αντί 2,68 δισ. ευρώ (3,3 δισ. δολ.), προχώρησε η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής αερίων για βιομηχανική χρήση στον κόσμο, Air Liquide.

Η τιμή της εξαγοράς περιλαμβάνει και το χρέος της εταιρείας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Air Liquide. Η πώληση της Messer, η οποία ανήκει στη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Γερμανίας την Allianz και την Goldman Sachs Group Inc., θα δώσει στην Air Liquide λειτουργίες με πωλήσεις ύψους 1,04 δισ. ευρώ το 2003.

Το Νοέμβριο του 2003 η Air Liquide είχε εκφράσει το ενδιαφέρον της για την απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων της Messer. Τον Οκτώβριο του 2001 είχε εξαγοράσει έξι τμήματα της Messer στο Τρινιντάντ και το Τομπάγκο, τη Βραζιλία, την Αργεντινή, την Αίγυπτο και τη Νότιο Κορέα, ενώ αναζητά περαιτέρω προοπτικές ανάπτυξης σε μία βιομηχανία η οποία μονοπωλείται από λίγες εταιρείες και όπου οι μεγάλες συγχωνεύσεις είναι σπάνιες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησής της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα