Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

Αισιοδοξία για τα εταιρικά αποτελέσματα
Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2004 13:28

Ανοδικές τάσεις αναμένεται να επικρατήσουν κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης στη χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υόρκης εν μέσω αισιόδοξων εκτιμήσεων για τα αποτελέσματα που θα ανακοινώσουν σήμερα μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις.

Μεταξύ άλλων θα δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου των εταιρειών Johnson & Johnson, General Motors, Citigroup, 3M, Advanced Micro Devices και Motorola. Οι μετοχές των παραπάνω εταιρειών στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης κινούνται ανοδικά.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Thomson Financial, τα κέρδη τετάρτου τριμήνου που θα ανακοινώσουν αυτή την εβδομάδα οι εταιρείες που συμπεριλαμβάνονται στο δείκτη S&P 500 αναμένεται να είναι ενισχυμένα κατά 26% σε ετήσια βάση έναντι αύξησης 20% στο τρίτο τρίμηνο.

Από το χώρο της οικονομίας δεν αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή ομιλία του αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους για το νέο έτος.

Στις 13:00 (ώρα Ελλάδος) οι προθεσμιακές τιμές στους δείκτες Dow Jones και Nasdaq σημείωναν άνοδο κατά 18 και 6,5 μονάδες αντιστοίχως.

Υπενθυμίζεται ότι το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης παρέμεινε χθες κλειστό λόγω εθνικής εορτής στις ΗΠΑ.

Στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης επικρατούν μικτές τάσεις, ενώ η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο έχει διαμορφωθεί στα 1,24450 δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα