Με μικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015 23:40
UPD:23:42
REUTERS/LUCAS JACKSON

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς η αρχική ευφορία που δημιουργήθηκε από τις διαβεβαιώσεις της Federal Reserve ότι δύσκολα θα υπάρξει αύξηση επιτοκίων τον Ιούνιο, επισκιάστηκε από την σημαντική πτώση που σημείωσαν δεικτοβαρείς μετοχές, μεταξύ των οποίων και ο κλάδος των αερομεταφορέων. 

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,15% στις 18.285,40 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε κέρδγ 0,03% στις 5.071,74 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε πτωτικά κατά 0,09% στις 2.125,85 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Lowe’s σημείωσε απώλειες 4,6%, μετά τα χειρότερα του αναμενομένου αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του έτους. Η Lowe's ανακοίνωσε κέρδη 673 εκατ. δολ. ή 70 σεντς ανά μετοχή από 624 εκατ. δολ. ή 61 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

Επίσης, η Etsy υποχώρησε κατά 18,1%, μετά την ανακοίνωση ότι το ισχυρότερο δολάριο έπληξε τις πωλήσεις από πελάτες εκτός ΗΠΑ. Η εταιρεία κατέγραψε ζημίες 36,6 εκατ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Στον αντίποδα, η Yahoo ενισχύθηκε κατά 4,4%, μετά τις διαβεβαιώσεις που παρείχε ότι οι αλλαγές στη φορολογία που προωθεί η αμερικανική κυβέρνησης δεν θα επηρεάσουν στα σχέδια της για απόσχιση της συμμετοχής της στην Alibaba από τη μητρική. 

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους για το αν η οικονομία θα μπορούσε να αντιδράσει θετικά σε μια αύξηση των επιτοκίων, όπως αποκαλύφθηκε στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της νομισματικής επιτροπής της Fed. Η πλειονότητα των μελών της επιτροπής, υποστήριξε ότι τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν τον Ιούνιο δεν θα επιβεβαιώσουν ότι οι συνθήκες θα επιτρέψουν την αύξηση των επιτοκίων, αν και δεν απέκλεισαν αυτήν την δυνατότητα.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η Fed έχει καταστήσει σαφές ότι θα ξεκινήσει η σταδιακή νομισματική σύσφιξη μόνο όταν υπάρξει περαιτέρω βελτίωση στην αγορά εργασίας και οι προοπτικές του πληθωρισμού θα είναι κοντά στο 2%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα