Θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2004 10:14
UPD:10:16

ΤΑ ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΑ οικονομικά αποτελέσματα μεγάλων ευρωπαϊκών εταιρειών σε συνδυασμό με τη χθεσινή ενίσχυση του Dow Jones http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/01/22/866970.htm οδηγούν σε νέα άνοδο τους χρηματιστηριακούς δείκτες στην Ευρώπη.

Αναλυτικότερα, η Novartis, η τρίτη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία στην Ευρώπη, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της αυξήθηκαν κατά 6%, ενώ εμφανίστηκε παράλληλα αισιόδοξη για το 2004. Γνωστοποίησε επίσης ότι αύξησε στο 33,3% το ποσοστό της στο μετοχικό κεφάλαιο της ανταγωνίστριας εταιρείας Roche διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει στην εξαγορά της.

Η ομοειδής εταιρεία Sanofi-Synthelabo ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της στο σύνολο της περυσινής χρήσης ενισχύθηκαν κατά 8,1% ανερχόμενα σε 8,05 δισεκ. ευρώ. Η αύξηση αυτή ήταν μεγαλύτερη από εκείνη που ανέμεναν οι αναλυτές.

Εξάλλου, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής “Handelsblatt”, η συμφωνία συγχώνευση της Sanofi με την Aventis ενδεχομένως να ανακοινωθεί ακόμη και την επόμενη εβδομάδα, καθώς οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις διοικήσεων των γαλλικών εταιρειών βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Καλύτερα των προβλέψεων των αναλυτών ήταν επίσης τα αποτελέσματα της γερμανικής εταιρείας λογισμικού SAP, η οποία εμφανίστηκε παράλληλα αισιόδοξη για τις επιδόσεις της στο τρέχον έτος.

Τέλος, η επίσης γερμανική Siemens ανακοίνωσε ότι στο πρώτο οικονομικό της τρίμηνο τα κέρδη της αυξήθηκαν κατά 39% και ανήλθαν στα 726 εκατ. ευρώ έναντι 650 εκατ. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 άνοιξε στις 4.528,6 μονάδες αυξημένος κατά 0,4%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.707,1 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,8% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.170,1 μονάδες με κέρδη 0,8%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα