General Electric : Πρώτη ανάμεσα στις 10 καλύτερες στον κόσμο

Σύμφωνα με έρευνα της PricewaterhouseCoopers σε συνεργασία με τους Financial Times
Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2004 13:13

Για έκτη συνεχή χρονιά η General Electric κατετάγη πρώτη παγκοσμίως στις επιλογές των εκπροσώπων του οικονομικού γίγνεσθαι για την ανάδειξη της κορυφαίας επιχείρησης.

Η Microsoft επίσης για έκτη φορά κατέλαβε τη δεύτερη θέση, ενώ η Toyota, κατάφερε να εκτοπίσει από την τρίτη θέση την ΙΒΜ. O Bill Gates εξασφάλισε τις περισσότερες ψήφους ως κορυφαίος επιχειρηματίας, με δεύτερο τον Warren Buffett της Berkshire Hathaway .

Στην έρευνα της PricewaterhouseCoopers, που διεξήχθη με τη συνεργασία των Financial Times, έλαβαν μέρος πάνω από 1.000 ανώτατα διοικητικά στελέχη, εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανώσεων, καθώς επίσης και σχολιαστές των ΜΜΕ από 20 και πλέον χώρες, με σκοπό να αναδείξουν τις πιο πρωτοπόρες και αξιόπιστες επιχειρήσεις.

Στις πρώτες θέσεις, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της PwC, βρίσκονται και πάλι εταιρείες των ΗΠΑ αφού οι μόνες μη αμερικανικές εταιρείες που κατάφεραν να μπουν στο top 10 είναι ο γερμανικός κολοσσός DaimlerChrysler και οι ιαπωνικές ΤΟΥΟΤΑ και SONY.

Προσεκτικότερη ανάλυση του top 50 αποκαλύπτει πάντως πως τα μεγάλα ονόματα καταλαμβάνουν όλο και υψηλότερες θέσεις με ενδεικτικά τα παραδείγματα των Disney, Honda, Johnson & Johnson , L’Οreal , Siemens , Caterpillar, Nissan , British Airways , HSBC, BASF, Philips Electronics και Danone.

Οι 10 κορυφαίες επιχειρήσεις στον κόσμο

1. General Electric

2. Microsoft

3. Toyota

4. IBM

5. Wal-Mart

6. Coca-Cola

7. Dell

8. Berkshire Hathaway

9. DaimlerChrysler

10. Sony



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα