Ήπια ανοδικά ξεκίνησαν οι ευρωαγορές

Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015 10:35
UPD:10:40
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Με κέρδη ξεκίνησαν σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, λαμβάνοντας ώθηση από τα καλύτερα του αναμενομένου εταιρικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, ενώ η αγορά αναμένει τα στοιχεία από την ευρωπαϊκή και αμερικανική οικονομία τα οποία και θα κρίνουν τη νομισματική πολιτική της Federal Reserve.

Ειδικότερα, στις 10:36, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,21% στις 6.988 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,28% στις 11.592 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται ανοδικά κατά 0,25% στις 5.042 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,26% στις 399,01 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Roche Holding σημειώνει κέρδη 2,9%, καθώς τα αποτελέσματα από το νέο φάρμακο για τον καρκίνο των πνευμόνων ήταν θετικά, βελτιώνοντας τις προοπτικές για τα μελλοντικά της έσοδα.

Επίσης, η Coca-Cola HBC σημειώνει κέρδη 3,6%, μετά την ανακοίνωση ότι ο όγκος των πωλήσεων αυξήθηκε σημαντικά το πρώτο τρίμηνο του έτους. Ο όγκος πωλήσεων στις αναπτυγμένες αγορές αυξήθηκε κατά 3,4% στη διάρκεια του τριμήνου σε σύγκριση με την πτώση κατά 7,5% του αντίστοιχου τριμήνου πέρυσι.

Η αγορά παρακολουθεί πολύ στενά τη ροή των μακροοικονομικών στοιχείων που ανακοινώνονται το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να διαγνώσουν τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην οικονομία των ΗΠΑ και της Ευρωζώνης. Στόχος είναι να εκτιμηθεί ο χρόνος αύξησης των επιτοκίων από τη Fed, η οποία αν και αναμενόταν τον Ιούνιο, πιθανόν να μετατεθεί για μετά το Σεπτέμβριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα