Bild: 30 δισ. στην Αθήνα αν προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015 14:21
UPD:14:25
SOOC/Menelaos Myrillas

Στο ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, όπως άφησε να διαφανεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε χθεσινή του συνέντευξη, αναφέρεται η εφημερίδα Bild.

«Ενώ στις Βρυξέλλες το Eurogroup συνεδριάζει χωρίς προοπτική συμφωνίας για εκταμίευση της τελευταίας δόσης, τη Γερμανία απασχολεί εντατικά μια άλλη ερώτηση: το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου για την Ελλάδα είναι κάτι που έχει ήδη αποφασιστεί στο Βερολίνο; Γεγονός είναι ότι στις κοινοβουλευτικές ομάδες των Χριστιανικών κόμματων και των Σοσιαλδημοκρατών η επέκταση της βοήθειας προς την Αθήνα έχει συζητηθεί ανοιχτά», υποστηρίζει ο αρθρογράφος της γερμανικής εφημερίδας.

Εμπειρογνώμονες κάνουν λόγο για ένα ποσό της τάξης των 30 δισ. ευρώ ή και παραπάνω, που χρειάζεται η Αθήνα από το καλοκαίρι και μετά για να μη χρεοκοπήσει. Ο επικεφαλής του CDU στην επιτροπή προϋπολογισμού Νόρμπερτ Μπράκμαν, δηλώνει στην Bild πως εξετάζονται και πιο εναλλακτικά σενάρια για την Ελλάδα. Ανάμεσα σε αυτά ανήκει τόσο ένα Grexit, όσο και ένα τρίτο πακέτο.

Ο εκπρόσωπος της Χριστιανικής Ένωσης για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής Έκχαρντ Ρέμπεργκ προειδοποιεί, πάντως, μέσω της Bild να μη δίδονται εσπευσμένες υποσχέσεις στην Αθήνα.

«Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε εάν η Ελλάδα τις επόμενες μέρες μετατρέψει σε εφαρμόσιμη πολιτική τις μέχρι τώρα μη δεσμευτικές εξαγγελίες της για μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα έχει μπροστά της έναν πολύ μακρύ δρόμο μέχρι το τρίτο πακέτο», δηλώνει.

Πηγή: Deutsche Welle



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα