Γ. Αλογοσκούφης και Αρ. Τσιπλάκος για το Γ' ΚΠΣ

Ζητούν την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών του υπ. Οικονομίας
Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2004 12:58

Την άμεση ενεργοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομίας μετά την παραίτηση Πάχτα, για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απορρόφηση των κονδυλίων του Γ’ ΚΠΣ, ζήτησαν ο Συντονιστής της ΟΔΕ Οικονομικών Υποθέσεων, Γ. Αλογοσκούφης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης των Κοινοτικών Προγραμμάτων, Αρ. Τσιπλάκος, με αφορμή τα τελικά και οριστικά στοιχεία προόδου του ΚΠΣ και τον τελικό απολογισμό της 31/12/2004, όπως επίσης και τις τελευταίες εξελίξεις στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με τα τελικά επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών σχετικά με την πρόοδο του Γ’ ΚΠΣ, οι δημόσιες δαπάνες μέχρι της 31/12/2003 ανήλθαν στο ποσό των 7.144.145.353 ευρώ, έναντι συνολικών δαπανών 31.578.465.009 ευρώ της περιόδου 2000-2006, δηλαδή ποσοστό 22.6% και όχι 30% που είχε εκτιμήσει ο κ. Πάχτας.

Επειδή το 2004, όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει, είναι το έτος που πρέπει να καλυφθούν οι μέχρι τούδε καθυστερήσεις και για το λόγο αυτό δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία ημέρα, επιβάλλεται - αν ακόμα υπάρχει Κυβέρνηση - να ενεργοποιηθούν, μετά την παραίτηση του κ. Πάχτα, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομίας υπό την άμεσο εποπτεία του κ. Χριστοδουλάκη για να μην χειροτερέψει η κατάσταση μέχρι τις εκλογές και προστεθούν νέα προβλήματα.

Επισημαίνουμε ότι ακόμη και για τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα, απαιτείται τιτάνια προσπάθεια από την νέα Κυβέρνηση της 8ης Μαρτίου για να περιορισθούν οι κίνδυνοι απώλειας χρημάτων στον πρώτο απολογισμό που θα γίνει την 31/12/2004.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να ενεργοποιηθούν οι υπηρεσίες, είναι ο κ. Πάχτας να παραδώσει όλα τα σχετικά στοιχεία που κρατεί στο προσωπικό του αρχείο, ως επτασφράγιστο μυστικό για να αποκρύπτει την πραγματικότητα».

«Η Νέα Δημοκρατία, επανειλημμένα και έγκαιρα, είχε επισημάνει τα προβλήματα αυτά και την δυσμενή πορεία του Γ’ ΚΠΣ, όπως τελικά διαμορφώθηκε, αλλά η Κυβέρνηση αντιμετώπιζε τις επισημάνσεις της με την γνωστή αλαζονεία και καθεστωτική νοοτροπία, παρουσιάζοντας κάθε φορά παραπλανητική εικόνα της πορείας του Γ’ ΚΠΣ», καταλήγει η ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα