Όλγα Κεφαλογιάννη: Η προσέλκυση επενδύσεων το σημερινό στοίχημα

Πέμπτη, 07 Μαΐου 2015 20:00
UPD:21:53
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να ζει για πάντα με τις δόσεις πρέπει να ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο της απραξίας, να εκπονήσει ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο ανασυγκρότησης» δήλωσε η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Στα χαμηλά επίπεδα επενδύσεων από το 2008 στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρθηκε από το βήμα του 1ου επιχειρηματικού συνεδρίου της Ναυτεμπορικής η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και τόνισε ότι η προσέλκυση επενδύσεων είναι το σημερινό στοίχημα.

«Πρέπει να επενδύσουμε στην καινοτομία και να ανατύξουμε την ανταγωνσιτικότητά μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη ειδικότερα στην Ελλάδα σημείωσε ότι η ανεπάρκεια επενδύσεων οδήγησε την εθνική οικονομία σε καθίζηση. Το ασθενές επενδυτικό κλίμα αναστέλλει την ανάπτυξη βραχυπροθεσμα αλλά μακροπρόθεσμα δημιουργεί πρόβλημα στην ανταγωνιστικότητα, σύμφωνα με την κ. Κεφαλογιάννη.

Αναφέρθηκε επίσης στις μεταρρυθμίσεις που υλοποίησε ως υπουργός Τουρισμού με ενδεικτική την προσέλκυση επενδύσεων για νεοφυείς επιχειρήσεις. Όπως εξήγησε είχαν αναληφθεί πρωτοβουλίες για την προβολή νεοφυών εταιρειών με καινοτόμες ιδέες, υπηρεσίες και προϊόντα με σκοπό την προσέλκυση και ενεργό συμμετοχή δυνητικών επενδυτών.

NAFTEMPORIKI.GR

Επίσης είχαν γίνει ενέργειες για τη δημιουργία και συντήρηση μιας βάσης δεδομένων υποστήριξης νέων επιχειρηματιών με χρήσιμες πληροφορίες σε διάφορα επίπεδα, κανονιστικό, νομοθετικό, οικονομικό, τεχνικό, διαχείρισης.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να ζει για πάντα με τις δόσεις πρέπει να ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο της απραξίας, να εκπονήσει ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο ανασυγκρότησης» είπε μεταξύ άλλων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα