Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωαγορές

Πέμπτη, 07 Μαΐου 2015 19:22
UPD:19:24
EPA/BALLESTEROS

Φωτογραφία αρχείου.

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν τελικά οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τον γερμανικό Dax να καταφέρνει να αντιστρέψει στο τέλος το αρνητικό το πρόσημο και να κλείσει με κέρδη. Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι αγορές δείχνουν να κάνουν ένα «διάλειμμα» στην άνοδο, αφομοιώνοντας τα επίπεδα τα οποία είναι και τα υψηλότερα των τελευταίων ετών. 

Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,67% στις 6.887 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε κέρδη 0,51% στις 11.408 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε πτωτικά κατά 0,29% στις 4.967 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,08% στις 388,98 μονάδες, περιορίζοντας ελαφρώς στο 6,1% τις απώλειες από τα ιστορικά υψηλά που βρέθηκε τον Απρίλιο. Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι αποτιμήσεις των εταιρειών βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας.

Στο ταμπλό, η Siemens σημείωσε απώλειες 1,5%, μετά τα χειρότερα του αναμενομένου αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ ανακοίνωσε επίσης περικοπές 4.500 θέσεων εργασίας. Τα κέρδη της Siemens μειώθηκαν κατά 5% στο πρώτο τρίμηνο 2015.

Στον αντίποδα, η Telecity Group σημείωσε κέρδη 22%, μετά την προσφορά εξαγοράς που δέχτηκε η Equinix. Η προσφορά ανέρχεται στα 2,3 δισ. στερλίνες.

Επίσης, η Alcatel-Lucent σημείωσε κέρδη 2,4%, παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε ζημιές 72 εκατ. ευρώ για το α΄ τρίμηνο του έτους, από ζημιές 73 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Οι ζημιές ανά μετοχή ήταν στα 3 σεντς.

Σήμερα προσέρχονται στις κάλπες οι Βρετανοί, σε μία εκλογική αναμέτρηση που έχει χαρακτηρισθεί ως η πιο απρόβλεπτη των τελευταίων δεκαετιών, καθώς ακόμη και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δεν έδιναν καθαρό προβάδισμα ούτε στον πρωθυπουργό και ηγέτη των Συντηρητικών Ντέιβιντ Κάμερον, αλλά ούτε και στον ηγέτη των Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα