Συντηρούνται τα ισχυρά κέρδη στο Χ.Α.

Πέμπτη, 07 Μαΐου 2015 14:07
UPD:14:08
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σταθερά ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να αποτυπώνουν την ανακούφισή τους μετά και τις τελευταίες θετικές εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων.

Στις 14:07, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 2,65% στις 838,57 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 70,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει κέρδη 2,90% στις 251,80 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 9,88% στις 710,67 μονάδες.

Όπως αναφέρει ο Ανδρέας Κόρδας της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ, στη συγκεκριμένη στιγμή και σε τεχνικό επίπεδο, στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, έχουν δημιουργηθεί κάποιες πρώτες πολύ καλές προϋποθέσεις για κάτι καλύτερο στη συνέχεια και είδαμε την αντίδραση να σταματά ακριβώς και με απόλυτη ακρίβεια στο 825 του Γ.Δ., που είχαμε επίσης αναφέρει ως πολύ σημαντικό σημείο, που καθορίζει την βραχυπρόθεσμη πτωτική τάση.

Ευελπιστούμε πως με ένα καλό αποτέλεσμα από τις διαπραγματεύσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης, αυτό θα καταφέρει να διασπαστεί ανοδικά και πως ο Γ.Δ. θα αντιμετωπίσει σύντομα το 886 που είναι ο επόμενος στόχος και πολύ σημαντική μεσοπρόθεσμη αντίσταση. Όπως και να έχει, η τρέχουσα ανοδική φάση, για να διατηρήσει τη δυναμική της δε θα πρέπει να διασπάσει πτωτικά το 745 και μετά και τη σημερινή ανοδική αντίδραση θεωρούμε πως οι πιθανότητες αυτή τη φορά είναι πολύ καλές, καθώς οι μετοχές είναι σε ιδιαίτερα χαμηλή αποτίμηση και μπορούν να θεωρηθούν "επενδυτική ευκαιρία", εάν και εφόσον φυσικά η κατάσταση στην Οικονομία επιτέλους σταθεροποιηθεί.

Στο ταμπλό, ο τραπεζικός κλάδος, διατηρεί τα εντυπωσιακά κέρδη του. Η Πειραιώς κερδίζει 12,38%, η Eurobank είναι στο +10,07%, η Alpha Bank ενισχύεται κατά 8,20% και η Εθνική βρίσκεται στο +7,63%.

Σημαντικά κέρδη καταγράφει η ΓΕΚ Τέρνα κερδίζει 8,02%, ο ΟΛΠ είναι στο +6,44%, ενώ άνω του 4% είναι τα κέρδη σε ΔΕΗ, MIG, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ, Ελληνικά Πετρέλαια και Τέρνα Ενεργειακή.

Στον αντίποδα, η ΕΕΕ κινείται σταθερά πτωτικά σήμερα, καταγράφοντας απώλειες 2,70% και η Folli Follie είναι στο -1,49%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα