Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2004 13:44
UPD:13:56

ΑΝΟΔΟ σημειώνουν τα futures στη Wall Street εν μέσω αισιοδοξίας για τα οικονομικά αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου που θα δοθούν σήμερα στη δημοσιότητα.

Πριν από λίγο, η Time Warner, η υπ’ αριθμόν ένα εταιρεία ΜΜΕ στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι στο παραπάνω χρονικό διάστημα τα κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 638 εκατ. ευρώ έναντι ζημίας 44,9 δισεκ. δολ. στο τελευταίο τρίμηνο του 2002. Τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 6,4% και έφθασαν τα 10,9 δισεκ. δολ.

Αργότερα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εταιρειών Procter & Gamble και Altria.

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, στις 15:30 (ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου θα ανακοινώσει τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών για το μήνα Δεκέμβριο. Οι αναλυτές αναμένουν αύξηση της τάξεως του 2% έναντι μείωσης 2,5% το Νοέμβριο.

Στις 17:00, μισή ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης, θα δοθούν στη δημοσιότητα οι πωλήσεις νέων κατοικιών κατά τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα.

Mε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται στις 21:15 (ώρα Ελλάδος) η απόφαση της Επιτροπής Ανοικτών Αγορών για τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Αν και προβλέπεται διατήρηση των αμερικανικών επιτοκίων στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 45 χρόνων, στο 1%, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο πώς θα χαρακτηρίσει η Fed το ρυθμό δραστηριότητας στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Αναλυτές εκτιμούν πως η Fed θα πει ότι η ανάπτυξη της οικονομίας είναι συμπαγής, ο πληθωρισμός παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και ότι η αγορά εργασίας παρουσιάζει μέτρια βελτίωση, κάτι που σημαίνει ότι τα αμερικανικά επιτόκια θα διατηρηθούν στα σημερινά επίπεδα για «σημαντικό χρονικό διάστημα», όπως είχε εκτιμήσει και παλαιότερα.

Στις 13:21 (ώρα Ελλάδος) οι προθεσμιακές τιμές στους δείκτες Dow Jones και Nasdaq σημείωναν άνοδο κατά 23 και 5 μονάδες αντιστοίχως.

Στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης επικρατούν ανοδικές τάσεις, ενώ η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο έχει διαμορφωθεί στα 1,26020 δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα