Κατοχύρωση κερδών στο Χ.Α.

Τρίτη, 05 Μαΐου 2015 11:00
UPD:11:01
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Με απώλειες ξεκίνησε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να προχωρά σε κινήσεις κατοχύρωσης των κερδών της τελευταίας εβδομάδας, ενώ παράλληλα δεν κρύβει την ανησυχία της σχετικά με τις εξελίξεις που μπορεί να πυροδοτήσει η στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου απέναντι στην Ελλάδα και το πρόγραμμα στήριξής της.

Στις 11:01, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 1,55% στις 813,27 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 9,4 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 υποχωρεί 1,70% στις 242,61 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 3,82% στις 630,90 μονάδες.

Όπως μετέδωσε χτες η εφημερίδα Financial Times, το ΔΝΤ προειδοποίησε ότι η Ελλάδα αποκλίνει μέχρι στιγμής σε τέτοιο βαθμό από το πρόγραμμα διάσωσης που κινδυνεύει να χάσει σημαντική στήριξη από το Ταμείο, εκτός εάν οι Ευρωπαίοι πιστωτές διαγράψουν μεγάλο μέρος του ελληνικού κρατικού χρέους.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση ρίχνει όλο το βάρος της στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αύριο Τετάρτη, προκειμένου να πετύχει πείσει τον Μάριο Ντράγκι να δώσει την πολυπόθητη ανάσα ρευστότητας στην ελληνική οικονομία μέχρι την οριστική συμφωνία στα τέλη Μαΐου ή το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Άλλωστε, οι αντοχές του κρατικού προϋπολογισμού για την πληρωμή τοκοχρεολυσίων, καθώς και για την έγκαιρη πληρωμή μισθών και συντάξεων και γενικά ανελαστικών δαπανών βρίσκονται σε σημείο «μηδέν» εντός του Μαΐου, χωρίς τη χρηματοδότηση ή την παροχή διευκόλυνσης από τους εταίρους.

Στο ταμπλό τώρα, οι μετοχές της Εθνικής και της Πειραιώς βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, με την πρώτη να υποχωρεί κατά 4,07% και τη δεύτερη κατά 3,95%. Απώλειες 3,81% για την ΕΥΔΑΠ, στο -3,30% η Τέρνα Ενεργειακή, ενώ στο -3,03% βρίσκεται η Ελλάκτωρ. Απώλειες άνω του 2% σημειώνουν οι Eurobank, Aegean, Alpha Bank, ΟΛΠ, Μυτιληναίος, MIG και Folli Follie.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα