Διευκρινίσεις για το Μητρώο Προμηθευτών, μετά την απόφαση του ΣτΕ

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2004 18:56

Eντολή να σταματήσει άμεσα ο διαγωνισμός του Mητρώου Προμηθευτών έδωσε η ΓΓ Εμπορίου του υπουργείου Aνάπτυξης Mαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μέχρι να συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτE) η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της εταιρείας European Dynamics και να κοινοποιηθεί η σχετική απόφαση, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Η European Dynamics προσέφυγε στις 13/10/2003 στο Συμβούλιο Επικρατείας και χθες αυτό έκανε δεκτή την αίτηση της εταιρείας, και αναστέλλει την εκτέλεση της απόφασης της ΓΓ του υπουργείου Ανάπτυξης για τον διαγωνισμό για το Μητρώο Προμηθευτών Δημοσίου, στον οποίο τεχνικά αποδεκτές είχαν κριθεί οι προσφορές των εταιρειών Ευρωπαϊκή Δυναμική και Ιντρακόμ.

Το ΣτΕ έκρινε μη νόμιμη την έγκριση της αναβαθμολόγησης που είχε ζητήσει η Ιντρακόμ.

Το ΥΠΑΝ ισχυρίζεται ότι «η Intracom άσκησε ένσταση, όσον αφορά τη βαθμολόγησή της, στις 4/6/2003. Η ένσταση εξετάστηκε από τη Μόνιμη Επιτροπή Ενστάσεων του υπουργείου Ανάπτυξης και έγινε αποδεκτή στις 19/6/2003.

Η Επιτροπή ενστάσεων εισηγήθηκε την αναβαθμολόγηση στην Επιτροπή Κρατικών Προμηθειών. Η τελευταία στις 10/7/2003 έκανε ομόφωνα δεκτή εισήγηση της Υπηρεσίας στη βάση της γνωμοδότησης της Επιτροπής Ενστάσεων. Στη συνέχεια (24/7/2003) η European Dynamics υπέβαλε ένσταση κατά της προηγούμενης απόφασης και ζήτησε να επανακριθεί η τεχνική της προσφορά.

Η ένσταση αυτή έγινε εν μέρει αποδεκτή μετά από ομόφωνες γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής Ενστάσεων και της Επιτροπής Κρατικών Προμηθειών (22/9/2003) και, σύμφωνα με αυτές, εκδόθηκε απόφαση της Γενικής Γραμματέως Εμπορίου στις 29/9/2003. Στις 2/10/2003 η European Dynamics υπέβαλε προσφυγή ζητώντας την ακύρωση της τελευταίας απόφασης.

Μετά από ομόφωνη γνωμοδότηση της Επιτροπής Κρατικών Προμηθειών, η προσφυγή απορρίφθηκε στις 30/10/2003 με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Εμπορίου Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα