Προσπάθεια διάσπασης των 800 μονάδων στο Χ.Α.

Τρίτη, 28 Απριλίου 2015 13:52
UPD:13:54
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Διευρύνονται ελαφρώς τα κέρδη στο χρηματιστήριο Αθηνών, χωρίς ωστόσο να λείπει η νευρικότητα πέριξ των επιπέδων των 800 μονάδων, τα οποία δείχνουν να είναι καθοριστικής σημασίας για την συνέχιση της ανόδου.

Στις 13:52, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,70% στις 800,42 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 56 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 ενισχύεται 0,81% στις 240,47 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 2,26% στις 630,06 μονάδες.

Η αγορά υποδέχεται με θετικό τρόπο τις κινήσεις της κυβέρνησης να ετοιμάσει ένα νομοσχέδιο «σκούπα», με το οποίο προσδοκά να λύσει τον γρίφο της διαπραγμάτευσης και να φτάσει σε μία βήμα βήμα συμφωνία με εταίρους και δανειστές. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Μαξίμου, το ν/σ θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο την Πέμπτη και όταν και εάν «περάσει» από τη Βουλή, θα «ικανοποιήσει» και ένα πάγιο αίτημα των δανειστών οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις να ψηφίζονται από το ελληνικό κοινοβούλιο πριν φτάσει η όποια συμφωνία στα κοινοβούλια των κρατών-μελών.

Η κυβέρνηση προσδοκά να φτάσει σε μια ενδιάμεση συμφωνία, ακόμη και πριν το τέλος του τρέχοντος μηνός, σε κάθε περίπτωση εντός του πρώτου 10ήμερου του Μαΐου, για την οποία ο Πρωθυπουργός είπε το βράδυ της Δευτέρας στη συνέντευξή του στο STAR ότι «βολεύει και την κυβέρνηση και τους δανειστές».

Στο ταμπλό, η MIG δείχνει να έχει σημαντικά ακόμη περιθώρια ανόδου, συνεχίζοντας σήμερα με +7,33%, μετά από τέσσερις ημέρες ισχυρής ανόδου. Ακολουθεί η Motor Oil, η οποία κερδίζει 4,01%, η Πειραιώς ενισχύεται κατά 3,66%, η ΓΕΚ Τέρνα είναι στο +3,05% και οι Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ και ΕΧΑΕ πέριξ του +2,5%.

Στον αντίποδα, η Aegean χάνει 2,67%, η Τιτάν υποχωρεί κατά 1,45%, ενώ κάτω του 1% είναι οι απώλειες σε ΕΕΕ, ΜΕΤΚΑ, Μυτιληναίο, Βιοχαλκο, ΕΥΔΑΠ και Jumbo.
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα