Επιστροφή στις μεταρρυθμίσεις ζητεί από την Ελλάδα ο Νουαγιέ

Δεν αρκεί ο ανασχηματισμός της ομάδας διαπραγμάτευσης
Τρίτη, 28 Απριλίου 2015 11:48
UPD:11:50
EPA/FRANCK ROBICHON

«Η βοήθεια προς την Ελλάδα δεν θα συνεχισθεί επ' αόριστον» δήλωσε ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Κριστιάν Νουαγιέ, που τόνισε την ανάγκη να ξεκινήσουν μεταρρυθμίσεις. 

«Ο στόχος δεν είναι να δίνεται διαρκώς βοήθεια. Δεν θα είχε κανένα νόημα να πούμε ότι για 20, 30, 50 χρόνια θα δίνουμε βοήθεια στην Ελλάδα για να βγάζει τον μήνα. Αυτό δεν μπορεί να συνεχισθεί επ' αόριστον και από την πλευρά μας είναι πολύ σαφές ότι το πρόγραμμα πρέπει να επαναληφθεί και οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις να αρχίσουν και πάλι», ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Ο αξιωματούχος της ΕΚΤ έκρινε ότι ο ανασχηματισμός της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας μπορεί να βοηθήσει στις συζητήσεις της χώρας με τους δανειστές της, προσθέτοντας όμως πως μόνο οι αλλαγές στα πρόσωπα δεν αρκούν. 

«(Ο Γιάνης Βαρουφάκης) δημιουργεί εντάσεις, οπότε αυτό σίγουρα μπορεί να βοηθήσει τις διαπραγματεύσεις, αλλά δεν αλλάζει καθόλου την ουσία. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει εν τέλει σοβαρές μεταρρυθμίσεις για να θέσει την οικονομία και πάλι εντός τροχιάς», εξήγησε ο Νουαγιέ. 

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα