Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2004 07:01
UPD:07:08

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, μετά την αναθεώρηση προς τα πάνω των ετήσιων κερδών της Honda Motor Co., αποτέλεσμα της μείωσης του κόστους λειτουργίας και των αυξημένων πωλήσεων στην Κίνα, που τόνωσαν την αισιοδοξία ότι τα έσοδα της βιομηχανίας θα αυξηθούν.

«Τα αποτελέσματα της Honda φαίνεται να είναι πολύ καλά», ανέφερε ο Hideyuki Itoh, o οποίος διαχειρίζεται 67 δισ. δολ. σε μετοχές με την Daiwa Asset Management Co. στο Τόκυο, συμπληρώνοντας : «Οι ιαπωνικές βιομηχανίες θα συνεχίσουν να εμφανίζουν εξαιρετική ανάπτυξη στο μέλλον και υπάρχουν προοπτικές γι αυτό».

Ο δείκτης Nikkei κέρδιζε ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στις 10.846,63 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο Topix σημείωνε άνοδο 0,8%, φθάνοντας στις 1.056,01 μονάδες, με τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών να συμβάλλουν περισσότερο από το 1/4 στα συνολικά κέρδη του δείκτη. Ανοδικά κινούντο οι μετοχές της Kanebo Ltd. και της Kao Corp., της μεγαλύτερης εταιρείας ειδών καλλωπισμού, μετά την ανακοίνωσή της ότι ενδέχεται να προχωρήσει στην εξαγορά ανταγωνίστριάς της εταιρείας καλλυντικών.

Αλλού στην Ασία, στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωνε κέρδη 0,5%. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωναν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Samsung Electronics Co. και της Hyundai Motor Co., μετά την κυβερνητική έκθεση η οποία έδειξε ότι οι εξαγωγές στη χώρα τον Ιανουάριο αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών.

Απώλειες 0,4% σημείωνε στην Ταϊβάν ο δείκτης TWSE. Τις μεγαλύτερες απώλειες εμφάνιζαν οι μετοχές της Taiwan Cellular Corp., της μεγαλύτερης εταιρείας παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας της χώρας, μετά τη μείωση των καθαρών της κερδών το τέταρτο τρίμηνο, έναντι των αντίστοιχων που είχε εμφανίσει πριν από ένα χρόνο, αποτέλεσμα του έντονου ανταγωνισμού.

Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 κέρδιζε ποσοστό 0,2%. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωναν οι μετοχές της National Australia Bank Ltd., μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του επικεφαλής της Frank Cicutto, αποτέλεσμα των απωλειών που εμφάνισε η τράπεζα την εβδομάδα που πέρασε από τις χωρίς έγκριση διαπραγματεύσεις της στην αγορά συναλλάγματος.

Ο δείκτης MSCI Asia Pacific, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 800 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, κέρδιζε ποσοστό 0,6%, σημειώνοντας κέρδη για πρώτη ημέρα σε σύνολο τεσσάρων ημερών.

Οι δείκτες στο Χονγκ Κονγκ, τη Ν. Ζηλανδία και τις Φιλιππίνες κινούντο πτωτικά. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία, την Ινδονησία, την Ινδία, το Πακιστάν και τη Σρι Λάνκα, λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα