Συναντήσεις Α. Λοβέρδου για τη World Expo 2008

Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2004 11:43

Με τον Πρόεδρο του Διεθνούς Γραφείου Εκθέσεων (BIE Bureau International des Expositions), Jianmin Wu και το Γενικό Γραμματέα, Gonzalez Loscertales, συναντήθηκε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Λοβέρδος. Οι δύο αξιωματούχοι πραγματοποιούν από χθες επίσκεψη εργασίας στη χώρα μας προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία διοργάνωσης της υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης στη Διεθνή Έκθεση WORLD EXPO 2008.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Λοβέρδος, αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η Θεσσαλονίκη ως ιδανικός τόπος για τη φιλοξενία μιας ανάλογης διεθνούς διοργάνωσης ενώ τόνισε την ιδιότητά της ως σύγχρονης μητρόπολης της Βόρειας Ελλάδας, της «πύλης» της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πολιτική διάσταση της υποψηφιότητας.

Ο κ. Λοβέρδος συνέδεσε την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής, στη Θεσσαλονίκη, με τη διαδικασία ανασυγκρότησης των Βαλκανίων σε πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. «Είναι η μόνη υποψήφια διοργανώτρια πόλη η οποία εκτός των οικονομικών πλεονεκτημάτων, ταυτόχρονα λειτουργεί σαν πόλος εξισορρόπησης στην προσπάθεια για εδραίωση κλίματος ειρήνης και πολιτικής σταθερότητας στην περιοχή», τόνισε ο Υφυπουργός.

«Αυτό συνιστά ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο, που θα ληφθεί σοβαρά υπ' όψιν στη λήψη της σχετικής απόφασης» πρόσθεσε, από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας, κ. Loscertales.

Οι κ.κ. Jianmin Wu και Loscertales αναχωρούν σήμερα από την Αθήνα για τη Θεσσαλονίκη όπου θα έχουν συναντήσεις με τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης και τοπικούς παράγοντες της πόλης.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί τον επόμενο Δεκέμβριο από τα 91 Κράτη Μέλη του Γραφείου στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού. Συνυποψήφιες πόλεις της Θεσσαλονίκης, είναι η Τεργέστη και Σαραγόσα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα