Το 51% της Imperial Plastech Inc. απέκτησε η Α.Γ. Πετζετάκις

Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2004 13:36

Oλοκληρώθηκε η διαδικασία απόκτησης του 51% του μετοχικού κεφαλαίου στη συμμετοχή της στην καναδική εταιρεία Imperial Plastech Inc., όπως αναφέρει η εταιρεία Α.Γ. Πετζετάκις στην ανακοίνωση της. Η καναδική εταιρεία δραστηριοποιείται στο τομέα παραγωγής συστημάτων πλαστικών σωλήνων και εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Τορόντο.

Ταυτόχρονα ο Γεώργιος Πετζετάκις απέκτησε τον έλεγχο του 37,95% της ίδιας εταιρείας. To συνολικό καταβληθέν τίμημα ανέρχεται στο ύψος των 2.000.0000 δολαρίων Καναδά και έγινε στο πλαίσιο ολοκλήρωσης επιτυχούς σχεδίου αναδιοργάνωσης και απόκτησης διοικητικού ελέγχου της Imperial Plastech Inc. για το οποίο η Α.Γ. Πετζετάκις είχε εκδώσει την από 20.6.2003 σχετική ανακοίνωση.

Η εταιρεία, απέκτησε την πλειοψηφία της εν λόγω εισηγμένης μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και παραίτησης του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, αφού πρώτα έλαβε όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις χρηματιστηριακές και δικαστικές αρχές του Τορόντο. Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Imperial Plastech διεκόπη προσωρινά και αναμένεται να αρχίσει εκ νέου στις 5 Φεβρουαρίου 2004.

Εξάλλου ήδη εξελέγησαν στο διοικητικό συμβούλιο της Imperial Plastech Inc. οι κύριοι Γεώργιος Πετζετάκις πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της Α.Γ. Πετζετάκις και Παύλος Κανελλόπουλος γενικός διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών της Α.Γ. Πετζετάκις.

Η εν λόγω εξέλιξη αποτελεί εφαρμογή των στρατηγικών επιλογών της διοίκησης του Ομίλου για αυτόνομη ανάπτυξη και διεύρυνση των κύριων δραστηριοτήτων του Ομίλου Πετζετάκι στη Βόρεια Αμερική, όπου ήδη δραστηριοποιείται και ολοκληρώνει την πλατφόρμα δραστηριοποίησης του Ομίλου σε Ευρώπη, Αφρική και Αμερική.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα