Συνεδριάζει το Brussels Group εν όψει EWG

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015 11:22
UPD:11:54
REUTERS/YANNIS BEHRAKIS

Συνάντηση «ανακεφαλαίωσης» («wrap up») έχει σήμερα το πρωί η «Ομάδα των Βρυξελλών» στο Παρίσι, εν όψει της τηλεδιάσκεψης του Euro Working Group αργότερα μέσα στην ημέρα.

Από το περασμένο Σάββατο, όταν και ξεκίνησαν οι συνεδριάσεις του Brussels Group, έχει γίνει μια εξονυχιστική εξέταση όλων των θεμάτων - δημοσιονομικών, μακροοικονομικών, εργασιακών, ιδιωτικοποιήσεων, διοικητικής μεταρρύθμισης κ.α. - προκειμένου να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη στην οποία θα μπορούσε να βασισθεί μια συμφωνία.

Στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχαν o νέος γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Νικόλαος Θεοχαράκης, ο επικεφαλής των οικονομικών εμπειρογνωμόνων Γιώργος Χουλιαράκης και η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Έλενα Παναρίτη.

Σήμερα, η όποια πρόοδος έχει καταγραφεί στο Παρίσι θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Euro Working Group, αλλά χωρίς να αναμένεται κάτι εξαιρετικό και σε καμία περίπτωση δεν ισχύει το αρχικό σενάριο που προέβλεπε συμφωνία μέχρι τις 24 Απριλίου. Στη συνεδρίαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης στις 3 μ.μ ώρα Ελλάδος, θα γίνει μια πρώτη επισκόπηση των έως σήμερα διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς σε επίπεδο Brussels Group.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, αναχώρησε ήδη από την Αθήνα για τη Ρίγα της Λετονίας, όπου την Παρασκευή θα διεξαχθεί το άτυπο Eurogroup.

Μιλώντας χθες το βράδυ στο 20ο Banking Forum, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι «η συμφωνία θα επέλθει, θα υπάρξει πλήρης σταθεροποίησης, η σύγκλιση (σ.σ. μεταξύ Ελλάδας και θεσμών) είναι ξεκάθαρη και το παραδέχονται και οι θεσμοί». Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι αναγκαστικά την Παρασκευή θα υπάρξει λύση» και ότι «η κυβέρνηση δεν βάζει την επόμενη δόση πάνω από όλα».

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα