Αρνητικό κλίμα στη Ν.Υ.

Ισχυρές πιέσεις στην τεχνολογία - Πάνω από 1% χάνει ο Nasdaq
Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2004 16:40
UPD:16:58

ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΕΣ άνοιξαν πριν από λίγα λεπτά οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη. Πιέσεις ασκούνται στις μετοχές του κλάδου υψηλής τεχνολογίας, καθώς τα αποτελέσματα της Cisco Systems δεν ανταποκρίθηκαν στις υψηλές προσδοκίες των επενδυτών.

Μετά τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, η υπ’ αριθμόν ένα – παγκοσμίως - εταιρεία προϊόντων διαδικτύωσης για το Internet ανακοίνωσε ότι στο δεύτερο οικονομικό της τρίμηνο τα κέρδη της μειώθηκαν κατά 27% και διαμορφώθηκαν στα 724 εκατ. δολ. Οι πωλήσεις της, ωστόσο, σημείωσαν αύξηση μεγαλύτερη από εκείνη που ανέμεναν οι αναλυτές.

Η μετοχή της Cisco Systems υποχωρεί κατά 6,21%

Επιπλέον, η εταιρεία Ciena, η οποία δραστηριοποιείται στην κατασκευή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, προειδοποίησε ότι τα τριμηνιαία αποτελέσματά της θα κυμανθούν σε επίπεδα χαμηλότερα σε σχέση με τις αρχικές της προβλέψεις.

Η μετοχική της τιμή σημειώνει σημαντική πτώση κατά 15%.

Στις 16:36 (ώρα Ελλάδος) ο δείκτης Dow Jones είχε διαμορφωθεί στις 10.469,11 μονάδες μειωμένος κατά 0,34%, ο S&P 500 στις 1.129,18 μονάδες με απώλειες 0,60% και ο Nasdaq στις 2.038,4 μονάδες σημειώνοντας σημαντική πτώση κατά 1,35%.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται στις 17:00 αναμένεται η ανακοίνωση του δείκτη ISM για την επιχειρηματική δραστηριότητα στον αμερικανικό τομέα υπηρεσιών κατά τον περασμένο μήνα. Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για άνοδο του δείκτη στο 60 από 58 το Δεκέμβριο.

Την ίδια ώρα θα δοθούν στη δημοσιότητα και τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες Δεκεμβρίου. έναντι μείωσης κατά 1,4% το Νοέμβριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα