Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2004 07:01
UPD:07:05

ΠΤΩΤΙΚΑ κινείται ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία για τέταρτη ημέρα. Απώλειες σημειώνουν οι μετοχές της Ricoh Co., της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας της χώρας που παράγει μηχανήματα για γραφεία, μετά την πρόβλεψη για τις πωλήσεις της ολόκληρο το έτος, καθώς το γιέν ισχυροποιείται και η ζήτηση υποχωρεί για τα φιλμ των παραδοσιακών φωτογραφικών μηχανών.

«Η μεγαλύτερη ανησυχία στην αγορά προέρχεται από την ισχυροποίηση του γιέν, η οποία επιδρά στα εταιρικά κέρδη», ανέφερε ο Youichi Yanai, ο οποίος διαχειρίζεται 28 δισ. δολ. σε μετοχές με την Bank of Tokyo-Mitsubishi Ltd., στο Τόκυο, συμπληρώνοντας : «Τα κέρδη είναι απογοητευτικά σε συνδυασμό με τις κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος, με αποτέλεσμα τις πωλήσεις μετοχών».

Ο δείκτης Nikkei έχανε 47,21 μονάδες, ποσοστό 0,5% φθάνοντας στις 10.400,04 μονάδες στη 1:05' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική. Κατά τις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις ο δείκτης απώλεσε συνολικά ποσοστό 3,1%.

Ο Topix υποχωρούσε κατά 2,05 μονάδες, ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στις 1.020,56 μονάδες. Οι μετοχές της Toyota Motor Corp. σημείωναν κέρδη πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, τα οποία εκτιμάται να φθάσουν σε επίπεδα ρεκόρ.

Περίπου 592 δισ. γιέν (5,6 δισ. δολ.) σε μετοχές άλλαξαν χέρια, συμπεριλαμβανομένων μετοχών του δείκτη Topix, ποσοστό 42% λιγότερο από τον ημερήσιο μέσον όρο των μετοχών που διαπραγματεύθηκαν το τελευταίο τρίμηνο. Συνολικά 748 μετοχές σημείωναν απώλειες και 606 κινούντο ανοδικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα