Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 06 Φεβρουαρίου 2004 07:01
UPD:07:03

ΑΝΟΔΙΚΑ κινείται ο δείκτης Topix στην Ιαπωνία. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της Toyota Motor Corp., μετά την πρόβλεψη της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, ότι τα καθαρά της κέρδη σε ετήσια βάση θα φθάσουν σε επίπεδα ρεκόρ, αποτέλεσμα των υψηλών πωλήσεών της στις ΗΠΑ.

«Ο Toyota είναι μία εταιρεία η οποία μπορεί να μας δώσει καλά στοιχεία και σε διάρκεια χρόνου», ανέφερε ο Yasuteru Miyamoto, ο οποίος διαχειρίζεται 2,5 δισ. δολ. σε μετοχές με την Oechsle International Advisors στο Τόκυο, συμπληρώνοντας : «Για μακροπρόθεσμη επένδυση η μετοχή της αποτελεί εξαιρετική τοποθέτηση».

Ο Topix κέρδιζε ποσοστό 0,2% φθάνοντας στις 1.027,34 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο Nikkei υποχωρούσε κατά 0,2% φθάνοντας στις 10.443,19 μονάδες. Οι μετοχές της West Japan Railway Co., σημείωναν απώλειες μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα Nihon Keizai, ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πώληση του τελευταίου μεριδίου που κατέχει στην εταιρεία μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα, καθιστώντας την εταιρεία ιδιωτική στο σύνολό. Η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει ακόμη για την ακριβή ημερομηνία της πώλησης του μεριδίου της ύψους 271 δισ. γιέν (2,6 δισ. δολ.).

Αλλού στην Ασία, στην Ταϊβάν ο TWSE ήταν ο δείκτης που σημείωνε τα υψηλότερα κέρδη μεταξύ των υπολοίπων της περιφέρειας και σε ποσοστό 1,3%. Οι μετοχές της AU Optronics Corp., της μεγαλύτερης εταιρείας που κατασκευάζει επίπεδες οθόνες για προσωπικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές της νήσου, οδηγούσαν την άνοδο μετά την ανακοίνωσή της ότι οι πωλήσεις της τον μήνα που πέρασε υπερδιπλασιάστηκαν σε σύγκριση με τις αντίστοιχες πριν από ένα χρόνο.

Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωνε κέρδη για δεύτερη ημέρα. Οι μετοχές της Samsung Electronics Co. οδηγούσαν την άνοδο μεταξύ των εξαγωγικών εταιρειών, μετά την ανακοίνωση του μέλους της Federal Reserve, Ben Bernanke των ΗΠΑ, ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει ακόμη σε χαμηλά επίπεδα τα βασικά επιτόκια δανεισμού, παρά την πρόβλεψη για αύξηση των προσλήψεων.

Οι άλλοι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της Ασίας κινούντο ανοδικά. Ο MSCI Asia Pacific ex-Japan Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 500 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, κέρδιζε ποσοστό 0,3%. Κλειστή είναι σήμερα η αγορά της Ν. Ζηλανδίας, λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα