Matsushita Electric Industrial : 8% αύξηση των καθαρών κερδών

Παρασκευή, 06 Φεβρουαρίου 2004 09:39

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 8% σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης στον κόσμο, Matsushita Electric Industrial Co. Η εταιρεία αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή της για τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης μετά τη σημαντική αύξηση της ζήτησης για τα προϊόντα ψηφιακής τεχνολογίας με το σήμα Panasonic.

Τα κέρδη του ομίλου αναρριχήθηκαν στα 24,2 δισ. γιέν (228 εκατ. δολ.) ή 10,5 γιέν ανά μετοχή το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου του 2003 από 9,26 γιέν ανά μετοχή που ήταν πριν από ένα χρόνο. Η εταιρεία προέβλεψε ότι τα καθαρά της κέρδη για το σύνολο της χρήσης θα κυμανθούν από 30 έως 35 δισ. γιέν, σύμφωνα με ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο του Τόκυο.

Οι πωλήσεις της Matsushita σημείωσαν αύξηση της τάξης του 5%, φθάνοντας στα 2,03 τρισ. γιέν. Τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα από τις προβλέψεις επτά οικονομικών αναλυτών του Bloomberg News, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι αυτά θα ανήρχοντο σε 21 δισ. γιέν. Τα λειτουργικά κέρδη της αυξήθηκαν κατά 48% φθάνοντας τα 71 δισ. γιέν.

Οι μετοχές της κέρδισαν 15% από την 1η Οκτωβρίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Σήμερα σημείωναν άνοδο 0,1% φθάνοντας στα 1.546 γιέν η μία. Τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου στην Ιαπωνία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα