Σόιμπλε: Οι αγορές έχουν αποτιμήσει πιθανό Grexit ή χρεοκοπία

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015 16:22
UPD:18:00
REUTERS/FABRIZIO BENSCH

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βολφγκανγκ Σόιμπλε.

Οι αγορές δεν ανησυχούν για πιθανή χρεοκοπία ή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βολφγκανγκ Σόιμπλε προσθέτοντας ότι απ' ότι φαίνεται έχουν αποτιμήσει κάθε σενάριο που αφορά τη χώρα.

«Δεν υπάρχει μετάδοση» της κρίσης στις αγορές εκτίμησε ο κ. Σόιμπλε μιλώντας σε εκδήλωση του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων στη Νέα Υόρκη.

Μάλιστα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί μεγάλο κομμάτι στο σύνολο της Ευρωζώνης καθώς και ότι παράγοντες των χρηματοπιστωτικών αγορών διαβεβαιώνουν ότι «οι αγορές έχουν ήδη κοστολογήσει κάθε δυνατή έκβαση» επομένως «δεν υπάρχει περίπτωση μόλυνσης».

Ο Σόιμπλε παραδέχθηκε ότι η κατάσταση είναι «πολύ δύσκολη για την Ελλάδα», ενώ ισχυρίσθηκε ότι η νέα κυβέρνηση της χώρας «κατέστρεψε» όλα τα σενάρια στα οποία βασιζόταν η ανάκαμψη των δημοσιονομικών της χώρας.

«Δεν χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα», υπογράμμισε σχολιάζοντας το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, «χρειαζόμαστε περισσότερες μεταρρυθμίσεις», πρόσθεσε ο Σόιμπλε, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, αλλά «η έλλειψη ανταγωνιστικότητας».

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να συναντηθούν στις 24 Απριλίου στη Ρίγα της Λετονίας.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα