«Λίστα με βαθύτερες μεταρρυθμίσεις» αναμένει από την Ελλάδα ο Βαλς

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015 11:05
UPD:13:10
REUTERS/PHILIPPE WOJAZER

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς

Η Γαλλία αναμένει από την ελληνική κυβερνηση έναν πιο εξειδικευμένο και ενισχυμένο κατάλογο μεταρρυθμίσεων, αναφερει σε συνέντευξή του στην πορτογαλική εφημερίδα Diario Economico, ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.
 
Ο κ. Βαλς θεωρει ανεπαρκή την πρόοδο που έχει επιετυχθει στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εκπροσώπων των δανειστών.
 
Αναφερόμενος στη γαλλική θέση είπε ότι αυτή δεν έχει αλλάξει: "Πρέπει να λάβουμε υπόψη την ψηφο του ελληνικού λαού, ωστόσο υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο (σ.σ. στην Ευρώπη) , εχουν αναληφθεί δεσμεύσεις, οι οποίες θα πρέπει να γίνουν σεβαστές", είπε.
 
Ο κ. Βαλς αναγνωρίζει ότι εχει σημειωθεί πρόοδος αλλα τη θεωρεί ανεπαρκή, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειες, ώστε να επιτευχθεί μια συμφωνία κοινά αποδεκτή απ΄όλους.
 
Συμφωνα με τον Γάλλο πρωθυπουργό, ο χρόνος πιέζει και η Ελλάδα εχει να εξυπηρετήσει σημαντικες δανειακές ανάγκες, ωστόσο για να υπάρξει χρηματοδοτική στήριξη η κυβέρνηση θα πρέπει να οριστικοποιήσει έναν πιο ενισχυμενο κατάλογο διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Καταλήγοντας ο κ. Βαλς επανέλαβε την πάγια γαλλική θέση ότι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν αποτελεί επιλογή.
 
Ο Γάλλος πρωθυπουργός πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στην Πορτογαλία όπου θα έχει συναντήσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας.
 
ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ


Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα