Πτωτικά κινείται το ευρώ

Πέμπτη, 09 Απριλίου 2015 13:05
UPD:13:41
European Consilium

Με απώλειες κινείται σήμερα το ευρώ, συνεχίζοντας για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, με την αγορά να αποτιμά υπερ του δολαρίου τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χτες από την Federal Reserve.

Ειδικότερα, στις 13:09, το ευρώ κινείται με απώλειες 0,42% στα 1,0737 δολάρια, ενώ σήμερα η διακύμανση έχει περιοριστεί στο εύρος των 1,0731-1,0790 δολαρίων.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve  τα οποία δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, ορισμένα μέλη της εμφανίστηκαν υπερ της αύξησης του επιτοκίου τον προσεχή Ιούνιο, ενώ δεν ήταν λίγα και εκείνα που υποστήριξαν ότι η αύξηση θα πρέπει να γίνει προς το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης της 17ης και 18ης Μαρτίου, εκφράστηκαν επιφυλάξεις από αρκετά μέλη της Νομισματικής Επιτροπής (FOMC) για την έναρξη της ομαλοποίησης της νομισματικής πολιτικής τον Ιούνιο. Όπως επισημάνθηκε, η πτώση των τιμών του πετρελαίου και η άνοδος του δολαρίου πιθανόν να συγκρατήσουν την άνοδο του πληθωρισμού κοντά στο στόχο του 2%, κριτήριο που είναι ένα εκ των δύο βασικών για την αύξηση του επιτοκίου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα