«Βέβαιος» για συμφωνία στις 24 Απριλίου ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ

«Να βρεθεί μια λύση που θα αποκλείει το Grexit»
Πέμπτη, 09 Απριλίου 2015 13:03
UPD:13:28
EPA/LEONARDO MUNOZ

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν.

Την πεποίθηση ότι θα επιτευχθεί συμφωνία για τη χρηματοδοτική στήριξη της Ελλάδας στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup στις 24 Απριλίου, εξέφρασε σήμερα ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν.

«Οι συζητήσεις συνεχίζονται. Γίνεται πρόοδος. Είμαι βέβαιος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup», δήλωσε ο Πάντοαν στην τηλεόραση του Bloomberg, και επεσήμανε πως υπάρχει κοινό συμφέρον να βρεθεί μια λύση που θα αποκλείει το Grexit. «Η κατάσταση πηγαίνει στη σωστή κατεύθυνση», πρόσθεσε ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ.

Spiegel: Καθυστερούν οι διαπραγματεύσεις

Για σημαντική καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών κάνει λόγο, από την πλευρά του, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

«Κανείς δεν γνωρίζει πότε πραγματικά αδειάζουν τα ταμεία της ελληνικής κυβέρνησης. Η έκδοση εντόκων γραμματίων της έδωσε λίγο χρόνο. Θα πρέπει να φτάσουν τουλάχιστον μέχρι τις 24 Απριλίου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο συντάκτης.

Επικαλούμενο πηγές σε Βρυξέλλες και Αθήνα, το περιοδικό αναφέρει ότι αποφάσεις του Eurogroup για ενδεχόμενη εκταμίευση νέων δόσεων δεν αναμένονται πριν τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, στις 24 Απριλίου στη Ρίγα της Λετονίας.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, η ομάδα εργασίας του Eurogroup, η οποία συνήλθε χθες στις Βρυξέλλες προκειμένου να αποτιμήσει την έως τώρα πρόοδο των διαπραγματεύσεων αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου και σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη.

«Δεδομένου ότι εξακολουθεί να λείπει μια συνολική λίστα μεταρρυθμίσεων, οι πολιτικά υπεύθυνοι δεν μπορούν ακόμη να λάβουν αποφάσεις για νέα βοήθεια την οποία έχει τόσο ανάγκη η Αθήνα», σημειώνει το περιοδικό.

FT: «Χρειάζεται νέα προσέγγιση μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών»

Εν τω μεταξύ, συστάσεις προς την Ευρωζώνη να περιορίσει το εύρος των μεταρρυθμίσεων που ζητά από την Ελλάδα για να συνεχίσει τη χρηματοδότησή της, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών, απευθύνει ο Ρεζά Μογκάνταμ, πρώην επικεφαλής της διεύθυνσης του ΔΝΤ για την Ευρώπη και νυν αντιπρόεδρος παγκόσμιων αγορών κεφαλαίου της Morgan Stanley.

«Τώρα που ο Γιάνης Βαρουφάκης διαβεβαίωσε τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει τη δόση του δανείου της προς το Ταμείο, υπάρχει ένα μικρό χρονικό παράθυρο ευκαιρίας να προκληθεί μία αναγκαία νέα προσέγγιση», αναφέρει ο Μογκάνταμ σε άρθρο του στους Financial Times.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα