Σταθερά πτωτικά το Χ.Α.

Τετάρτη, 08 Απριλίου 2015 14:07
UPD:14:07
REUTERS/YANNIS BEHRAKIS

Σταθερά πτωτικά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον ρυθμό των συναλλαγών να παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, καθώς η αγορά παρακολουθεί τις κινήσεις του πρωθυπουργού στη Μόσχα και τις διεργασίες για τη συνεδρίαση του Euro Working Group στις Βρυξέλλες.

Στις 14:07, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,66% στις 772,30 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 18 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 χάνει 0,72% στις 231,35 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 0,80% στις 557,26 μονάδες.

Όπως αναφέρει η www.naftemporiki.gr η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα είναι εξαιρετικά κρίσιμη αφενός για τα προσεκτικά μηνύματα που πρέπει να στείλει στους εταίρους της χώρας στην Ε.Ε. και αφετέρου για τα οφέλη που μπορεί να έχει η Αθήνα, όπως η χαλάρωση του ρωσικού εμπάργκο για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και η μείωση της τιμής του φυσικού αερίου ου προμηθεύεται η χώρα μας από τη Ρωσία.

Επίσης, σήμερα ξεκινά η διήμερη συνεδρίαση του Euro Working Group, από όπου και αναμένεται να εξαχθούν τα πρώτα συμπεράσματα για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την πλευρά των δανειστών και κυρίως για την αποδοχή ή μη της ελληνικής λίστας μεταρρυθμίσεων, γύρω από την οποία οι δύο πλευρές τηρούν σιγή ιχθύος με τις τελευταίες πληροφορίες να μιλούν για εμπλουτισμό της από την ελληνική πλευρά.

Στο ταμπλό τώρα, ισχυρές πιέσεις δέχεται η μετοχή της Eurobank, η οποία διορθώνει σήμερα μετά από ένα ράλι ανόδου με κέρδη άνω του 34%. Απώλειες 4% σημειώνει η Ελλάκτωρ, στο -3,54% βρίσκεται η Jumbo και στο -2,5% η Μυτιληναίος και η Motor Oil.

Απώλειες άνω του 1% καταγράφουν η MIG, η ΓΕΚ Τέρνα, η Βιοχαλκο, η ΕΕΕ και η Folli Follie, ενώ στο "κόκκινο" είναι η ΔΕΗ, η Aegean, η Grivalia, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΧΑΕ και η Πειραιώς.

Στον αντίποδα, κέρδη 1,90% καταγράφει η Alpha Bank, στο +1,86% βρίσκεται η Τιτάν, στο +0,80% ο ΟΛΠ και στο +0,5% η ΜΕΤΚΑ, ο ΟΠΑΠ και τα Ελληνικά Πετρέλαια.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα