Renault: Αυξάνει τη συμμετοχή του το γαλλικό δημόσιο

Τετάρτη, 08 Απριλίου 2015 13:36
UPD:13:49
EPA/IAN LANGSDON

Ποσό έως 1,23 δισ. ευρώ ανακοίνωσε πως θα διαθέσει το γαλλικό δημόσιο προκειμένου να αυξήσει προσωρινά τη συμμετοχή του στο κεφάλαιο της Renault και να προστατεύσει τα πρόσθετα δικαιώματα ψήφου του στην εταιρεία.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Βιομηχανίας της χώρας, το υπουργείο Οικονομικών αγόρασε χθες 9,6 εκατ. μετοχές από την αγορά και έδωσε εντολή σε τράπεζα να αγοράσει επιπλέον 4,4 εκατ. μετοχές. Οι αγορές αυτές θα κοστίσουν μεταξύ 814 εκατ. ευρώ και 1,23 δισ. ευρώ.

Μία αλλαγή το 2014 στη γαλλική νομοθεσία προβλέπει ότι οι μετοχές των εισηγμένων εταιρειών, οι οποίες διακρατούνται για περισσότερο από δύο έτη, αποκτούν αυτόματα διπλά δικαιώματα ψήφου, εκτός αν υπάρξει αντίθετη απόφαση της γενικής συνέλευσής τους.

Στη γενική συνέλευση της Renault, που έχει προγραμματιστεί για τις 30 Απριλίου, θα τεθεί σε ψηφοφορία πρόταση να μην υπάρχουν διπλά δικαιώματα ψήφου. Έτσι, η γαλλική κυβέρνηση προχώρησε στην αγορά των πρόσθετων μετοχών, θεωρώντας ότι αυτές θα είναι αρκετές για να απορριφθεί η πρόταση, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα