Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2004 15:17

Η πρόταση της Comcast Corp., ύψους 66 δισ. δολ., για την εξαγορά της Walt Disney Co. είναι η είδηση που κυριαρχεί σήμερα στη Wall Street, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται αργότερα η κατάθεση του διοικητή της Fed, Αλαν Γκρίνσπαν, σε επιτροπή του Κογκρέσου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, ο Γκρίνσπαν αναμένεται να εμφανιστεί αισιόδοξος για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και ειδικότερα για την αγορά εργασίας.

Στις 14:47 οι προθεσμιακές τιμές στους δείκτες Dow Jones και Nasdaq σημείωναν άνοδο κατά 33 και 5,5 μονάδες αντιστοίχως.

Η μετοχή της Walt Disney στη Γερμανία καταγράφει σημαντικά κέρδη της τάξεως του 16,64%.

Ανοδικά αναμένεται να κινηθεί και η μετοχή της Motorola έπειτα από την αναβάθμισή της από την Credit Suisse First Boston.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα επιχειρηματικά νέα, η Coca-Cola Co. ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη στο τέταρτο τρίμηνο του 2003 διαμορφώθηκαν στα 927 εκατ. δολ. έναντι 930 εκατ. δολ. στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2002.

Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 7,9% ανερχόμενες στα 5,18 δισεκ. δολ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση που έχουν σημειώσει οι πωλήσεις της εταιρείας σε διάστημα εννέα μηνών.

Σήμερα θα ανακοινωθούν επίσης τα αποτελέσματα των εταιρειών: Walt Disney, Yum Brands , News Corp. και Fox Entertainment.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα